”Şahsıma yapılan bu saldırı mantıklı mı?”

Aydın Doğan, Erdoğan'ın kendisine yönelik yaptığı Deniz Feneri davasıyla ilgili suçlamaya cevap verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını ''hayretle'' dinlediğini belirterek, ''Şahsıma karşı bu saldırıyı mantıkla, vicdanla, adalet duygusuyla izahı mümkün mü?'' diye sordu.  

Doğan, Başbakan Erdoğan'ın, partisinin İstanbul Güngören ilçe kongresinde yaptığı konuşmada kendisine yönelik sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, ''Başbakanın konuşmasını hayretle dinledim. Sadece hayretle değil, aynı zamanda Türkiye'de basın özgürlüğünün geleceği açısından da çok derin bir endişeyle dinledim'' ifadesini kullanan Doğan, Almanya'daki ''Deniz Feneri ile ilgili haberleri gazetelerden, televizyonlardan izlediğini'' bildirdi. Aydın Doğan, şunları kaydetti:

''Neymiş olay? İnsani yardım toplama amacıyla kurulmuş bir dernek, topladığı paraları birtakım şirketler aracılığıyla şahıslara vermiş. Çağımızda insani dayanışmayı, yardımlaşmayı sağlayan kuruluşların büyük sorumlulukları var. İnsanlardaki yardım duygusunu istismar etmek, bana göre günahların en büyüğüdür. Çünkü o duyguyu yok ettiğiniz, yardımlaşma amacıyla çalışan insanlara ve kuruluşlara olan güveni sarstığınız takdirde insanlığa çok büyük zarar vermiş olursunuz. Bu olayı kim ortaya çıkarmış? Alman polisi ve makamları. Kim yargılıyor? Alman yargısı. Peki bizim gazetelerimiz, televizyonlarımız ne yapıyor? Mahkemenin safahatı hakkında bilgi veriyor. Başbakan kime kızıyor? Bu haberleri veren gazetelere ve televizyonlara. Hatta onlara da değil, direkt beni hedef alıp, bana kızıyor. Bunun bir mantığı var mı? Şahsıma karşı bu saldırıyı mantıkla, vicdanla, adalet duygusuyla izahı mümkün mü?''

Doğan, iddialara konu edilen yardım derneğiyle ilgili Almanya'daki davada sanıklardan birinin ifadelerinin tutanağa geçtiğini, bunu anamuhalefet partisi başkanının bir televizyon programında dile getirdiğini belirterek, ''İddia sahibi Alman yargısı. İddiayı Türkiye'de dile getiren ana muhalefet partisi başkanı. Bunu yayınlayan NTV Televizyonu. Söyler misiniz, ben bunun neresindeyim? Kendi gazetelerime bakıyorum, hepsi bunu Deniz Baykal'a atfen vermişler. Başbakan bize yükleniyor'' dedi.

Aydın Doğan, açıklamasında, ''Başbakan durmadan Hilton meselesini dile getiriyor. İddia sahibi ben değilim ama Başbakan 'bunun hesabını senden sorarım' diyor. 'İddia doğru çıkmazsa, seni ahlaksız ilan' ederim diyor. Ben bu yaşıma kadar ahlakımla ve şerefimle geldim. Ahlakım konusunda sicil amirim Başbakan değildir. Ahlakımın hesabını hem bu dünyada hem öteki dünyada alnımın akıyla veririm'' ifadesini kullandı. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, yazılı açıklamasında ''kendilerine baskı yapıldığı'' iddiasına da yer verdi.