Sahte içki içen Rus rehberlerden biri daha öldü

Bodrum'da tatile gelip burada tükettikleri alkolden zehirlenen Rus turistlerden ölen lerin sayısı 4'e yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilm Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Sungurtekin, metil alkol zehirlenmesiyle hastanelerine gelen Rus rehber Alexandr Zhbckov'un her türlü destek tedavisine rağmen öldüğünü bildirdi.

Prof. Dr. Sungurtekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın Bodrum ilçesinde zehirlenen Alexandr Zhbckov'un 28 Mayıs'ta hastanelerine geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Hasta çok düşük etil alkol düzeylerinde geldi. Durumu çok kötüydü, zaten 3 kere orada kalbi durmuş. Nörolojik skoru en kötü dediğimiz 1, 1, 1 durumundaydı. Yani hiç bir tepki vermiyordu. Çok yoğun destek tedavisi yaptık. Böbrekleri hiç çalışmıyordu. Geldiği günden itibaren böbrek tamamlayıcı tedavisi yaptık. Ancak ne yazık ki, hastada başarılı olamadık. Her türlü destek tedavimize rağmen hastamızı kaybettik. Kendisine çok yoğun etil alkol tedavisi yaptık. Ama netice alamadık. Çok ağır bir zehirlenmeydi. Beyni ve böbrekleri çok kötü etkilenmiş. O nedenle geri çeviremedik."

Hastanın kalbinin dün sabahtan itibaren 3 kez durduğunu belirten Prof. Dr. Sungurtekin, yapılan canlandırmalara karşın Zhbckov'un hayata tutunmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Prof. Dr. Sungurtekin, Alexandr Zhbckov'un cesedinin Rus Konsolosluğundan yetkililer tarafından teslim alındığını söyledi.

Bodrum'da Rus rehber grubu 9 gün önce tekneyle gezintiye çıkmış, rahatsızlanan rehberler çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan 21 kişiden ikisi Antalya'da, biri Moskova'da hayatını kaybetmişti.

Alexandr Zhbckov ile birlikte Bodrum'daki olay sonrasında ölen Rus rehber sayısı 4'e yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir