Sahtecilik yapana devlet töreni yapılmasın

Tanal, görev süresince hakkında zimmet, rüşvet, resmi belgede sahtecilik gibi suçlar işlediğine dair mahkeme kararı olanlara devlet cenaze töreni düzenlenmemesi için kanun teklifi verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,  görevde bulunduğu döneme ilişkin hakkında zimmet, rüşvet, resmi belgede sahtecilik gibi suçlar işlediğine dair mahkeme kararı olanlara Devlet Cenaze Töreni düzenlenmemesi için kanun teklifi verdi.  

Tanal, Devlet Cenaze Törenleri Hakkında Kanun Teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu.  

Teklifin gerekçesinde, adı yolsuzluk ve rüşvete karışan kişilerin onuru ve şerefiyle görevine yerine getiren devlet yetkilileri ile bir tutularak devlet cenazesi yapılmasının trajikomik bir hal olduğu kaydedildi. Gerekçede, hazırlanan kanun ile Devlet Cenaze Törenleri Yönetmeliği'nin kanunlaştırılması ve bu kanunda Devlet Cenaze Töreni yapılmayacak kişilerin açıkça düzenlenmesinin amaçlandığı belirtildi.     

Teklife göre Devlet Cenaze Töreni, ulusal ile resmi cenaze törenini kapsayacak. Bu törenlerin ayrıntılarının yer aldığı teklifte ayrıca vefat eden kişinin çalıştığı veya mensubu olduğu resmi kurumun belirleyeceği usullere göre yapılacak kurumsal cenaze törenine de yer veriliyor.  

Teklifte Devlet Cenaze Töreni yapılmayacak olanlarda belirtiliyor. 

Buna göre görevde iken veya görevden alındıktan sonra görevde bulunduğu döneme ilişkin hakkında zimmet, irtikap, rüşvet, nüfuz ticareti, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve orman suçlarından birini işlediğine dair mahkeme kararı olanlar, işledikleri suçlar sicil affı veya süre nedeniyle sicillerinden silinmiş olsa dahi bu kişiler için Devlet Cenaze Töreni düzenlenemeyecek.         

Bu konularda ilginizi çekebilir