Sakarya'da kentsel dönüşüm için yeni proje oluşturabiliriz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akgün ALTUĞ / Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Dörtyol Kentsel Dönüşüm Projesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından rafa kaldırıldı ama zamanla sanayi çarşısı esnaflarımız, büyükşehir belediyesi, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), Sanayi ve Ticaret odası olarak bizim de içinde bulunduğumuz yeni ve ortak bir proje oluşturabilir, gündeme taşıyabiliriz. Dörtyol Kentsel Değişim Projesi oda olarak bizi de yakından ilgilendiren bir proje. Çünkü burada faaliyet gösteren yüzlerce üyemiz var. Her ne kadar proje rafa kaldırılsa da bu bölge mevcut yapı ile 10 yıl sonra talepleri karşılayamayacak duruma gelecek.

Biz ortak akılla yola çıkmayı önemseyen bir kurumuz. Kentsel Dönüşüm Projesi başlangıçta biraz altyapısı oluşturulmadan esnafın önüne konuldu. Mevcut projeden çok, ödeme koşullarında problem çıktı ve bu nedenle onay görmedi. Biz bugün üyelerimize hangi koşullarda kabul edebilirdiniz diye soruyoruz. Şimdi bundan sonra ne yapabiliriz buna bakmamız lazım. Ortak akılla çok şeyi çözebileceğimizi düşünüyorum. Herkes bu konuda ne yapabilir, neler yapmalı buna bakmamız lazım. Aslında Kentsel Dönüşüm Projesi bence daha bitmedi. Asıl bundan sonra başladı. Bölge esnafı da bunun farkında. Eğer başta yapılması gerekenler sonda değil de önce yapılsaydı, esnaf ve sanatkarlarla bire bir görüşüp bir yol haritası belirlenseydi şimdi çok daha ileri yol alınmış olurdu. Şimdi tek taraflı olarak sürdürülen bu proje yine tek taraflı olarak bir yıl sonra büyükşehir belediyesi tarafından rafa kaldırıldı ve Dörtyol bölgesinde faaliyet gösteren binlerce esnaf ve sanatkarlarımız bu süreçte mağdur oldu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak sadece kentsel dönüşüm projesinde olduğu gibi üyelerimizi ilgilendiren her konuda bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Özellikle üyelerimizin hizmet kalitesini yükseltmek, kurumsal yapılarının gelişmesine yardımcı olmak amacıyla düzenlediğimiz eğitim faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. Firma çalışanları ile yöneticilerin bireysel ve yönetimsel açıdan yetkinlik kazanmalarına yönelik geliştirici, temel oluşturucu eğitimler düzenleyen odamız, marka yaratma ve yaşatmanın püf noktaları eğitimi ile üyelerinin markalaşarak ilerlemelerine öncülük etmeye devam edecek.

Ayrıca gerek mevcut girişimcilerimizi desteklemek, gerek potansiyel girişimcilerimizi ortaya çıkarmak, gerekse en az bunlar kadar önemli olan girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için odamız bünyesindeki diğer ilgili birimlerle koordinasyon içinde çalışmalar yapıyoruz. Odamız ile Sakarya Üniversitesi tarafından birlikte yürütülen Sakarya'nın ihracat ve ithalatını geliştirme projesi (SAİGEP) kapsamında yeni çalışmalar da yapacağız. Hedefimiz Sakarya ve Doğu Marmara'da daha fazla dış ticaret. Ortak akıl ve güç birliği ile Sakarya yarınlarda çok daha güçlü bir şekilde varlığını sürdürecek. Sakarya bunu başaracak potansiyele ve güce sahip bir kent. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir