Sakarya'nın geleceğine ve gündemine yön vereceğiz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

A. Akgün ALTUĞ / Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası  

Adapazarı denilince aklımıza eşsiz doğası, ovaları, yaylaları ve bereketli, verimli toprakları ile bolluk gelir; tüm bu sayılanların paralelinde Adapazarı denince aklımıza 'ticaret' ve 'müteşebbis ruha sahip insanlar' gelir. İlimizin kalkınmasında ve sanayimizin gelişim sürecinin temelinde ticaret erbabımızın üstün çabalarını göz ardı edemeyiz. Ancak, özellikle son yıllarda ilimizde ticari hayatın sekteye uğradığını görmekteyiz.

Sakarya'da sanayi ile ticaretin birbirine paralel şekilde ilerlemesini ve çıtasının yükseltilmesini gerekli görmekteyiz. Bu doğrultuda çıktığımız hizmet yolculuğumuzda sanayi ve ticaretin birbirini baltalamadan, uyum içerisinde ilerlemesine ve gelişim göstermesine gayret göstereceğiz. Bunlar gerçekleşirken de kentimizin eşsiz doğasının zarar görmemesine azami derecede dikkat ve gayret göstereceğimizin bilinmesini isteriz. 

84 yıllık maziye sahip ve ilimizin en köklü kurumlarının başında gelen Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), bugün de geniş bir vizyon ve üstün hizmet anlayışı kazandırarak, üyelerimize gelişen ve değişen dünya ekonomisine entegre, çağdaş ve kaliteli hizmeti sunmak birinci önceliğimiz olacaktır. Sakarya ilinin gelişmişliği ile aynı paralelde etkin gücü bulunmadığı görülmektedir. İlimizdeki üreticiler ile tüccarımızın görüşlerine değer verilerek 'ortak akıl' ile 'yol haritası' tespit edilmelidir. Böylece hem sanayici krizi fazla yara almadan atlatacak hem ticarette çarklar dönmeye başlayacak hem de işçi çıkarmaları engellenerek ekonomi belli bir seviyede tutunabilecektir.

Kentteki kamu kuruluşları ve sivil toplum kurumlarıyla diyalog ve işbirliğini geliştirerek, çözüm üreten yeni hedeflerle Sakarya ilinin potansiyelini değerlendiren, üyelerinin değerini bilen anlayışı SATSO'da oluşturma kararlılığındayız. Sakarya'nın kentsel gelişiminde SATSO'nun oynayacağı rolde fark yaratacak ekip ruhuna sahip olduğumuzun tüm kamuoyunca bilinmesini isteriz.

İlimizin; değişen dünya standartlarında ve sürekli gelişen global pazarda isminin büyük harflerle yazılabilmesi için herkesin var olan sorunların bir ucundan tutarak çözümü doğrultusunda varlık göstermesini, çalışmalarımıza engel değil destek olmalarını bekliyoruz. Çok farklı fikirlere sahip olsak bile hepimizin ortak noktası olan Sakarya için ve burada bulunmamızı sağlayan değerli üyelerimiz için hizmeti bir borç biliyoruz. Sorunların çözüm odağı olduğunu düşündüğümüz ve kamuoyu ile paylaştığımız projelerimizi çok kısa sürede uygulamaya koyacağız. Artan bir tempoyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz; çünkü, 'yapacak çok işimiz olduğunu biliyoruz'.

Koymuş olduğumuz ve her söylemimizde yer alan hedeflerimiz doğrultusunda 'Sakarya'nın geleceğine ve gündemine yön vereceğimize' inanıyor, bundan sonraki süreçte tüm üyelerimizin desteğini arkamızda görmek istiyoruz. Projelerimizi ve hizmetlerimizi meslek komitelerimizle, meclis üyelerimizle, yönetim kurulu üyelerimizle ve SATSO'nun fedakar personeliyle ama hepsinden önemlisi de üyelerimizle bütünleşerek gerçekleştireceğiz.