Sakin başladı ama sürmedi

Diğer illerde sakin başlayan ve öyle devam eden 1 Mayıs kutlamaları, İstanbul'da yine karmaşaya neden oldu. Kadıköy'de her hangi bir olay yaşanmazken, Beşiktaş ve Okmeydanı karıştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

dunya.com - İstanbul'da ilk olay Beşiktaş'ta yaşandı.b CHP İlçe Teşkilat binası önünde toplanan  bir grup Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada polisin marjinal olduğunu açıkladığı başka gruplar da yürüyüşe katıldı. Bunun üzerine polis müdahalesi başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bu olaylar sırasında iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Beşiktaş'taki olaylar sırasında CHP'li Gürsel Tekin ve Umut Oran'ın gazdan etkilenerek hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Daha sonra ise Şişli'de DSİK önünde toplanan bir grup Taksim'e yürüyüşe geçti. Bu gruptan küçük bir ekibin Taksim'e girerek, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması öngörülüyordu. Ancak söz konusu grubun arkasından yürüyüşe geçen bir başka grubun polise taşlı saldırıda bulunduğu açıklandıktan sonra yürüyüş koluna müdahale edildi.

Şişli Camii çevresinde alınan önlemler o bölgede sert mküdahelelerin yapılmasıyla sonuçlandı. Bu bölgeden en az dört ambulansın ayrıldığı görgü şahitlmerince ifade edildi. Bazı kaynaklar biri gözeteci dört kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Olaylar daha sonra Dolapdere'ye doğru kaydı ve polis bu bölgede de müdahalesini sürdürdü.

Unkapanı Köprüsü, bu olaylar sırasında tedbir amaçlı olarak kapatıldı.

Beşiktaş, Okmeydanı ve Şişli'de yaşanan olaylardan görüntüler:

1mayis_x.jpg

 

1mayis_x2.jpg

 

1mayis_x3.jpg