Saldırı 'iyi çocuklar'ın işi

Demirtaş, patlamanın ardından hükümet tarafından bugün planlanan görüşmenin ertelendiğini ifade ederek, "Hükümet bu provokasyona teslim oldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari'deki mayın patlamasıyla ilgili, "Bu olayın ne olduğu ortadadır. İyi çocuklar sahnededir. Hükümet bu provokasyona teslim olmuştur. Bu olay aydınlatılırsa Ergenekon'un hala canlı olduğu, faaliyette olduğu görülecektir" dedi.

 

Minibüse mayın tuzağı: 9 ölü

 

Demirtaş, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Hakkari'deki mayın patlamasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, başsağlığı diledi.

Demirtaş, BDP'nin talebine hükümetin "olumlu" yanıt vermesi üzerine, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile TBMM'de bugün saat 14.00'de bir görüşme öngörüldüğünü, ancak bu görüşmenin saatinin "provokatif" eylemlerin önüne geçilmesi amacıyla son ana kadar netleştirilmediğini ifade etti. "Bu görüşmeden sadece bizim telefonlarımızı dinleyenler haberdardı" diyen Demirtaş, bu nedenle "Hakkari'deki patlamanın meydana geldiği günün ve saatin oldukça önemli olduğunu" söyledi.

Demirtaş, patlamanın ardından hükümet tarafından görüşmenin ertelendiğini ifade ederek, "Bu olayın ne olduğu ortadadır. İyi çocuklar sahnededir. Hükümet bu provokasyona teslim olmuştur. Böyle bir hükümet ülkede barışı sağlayamaz" diye konuştu.

Demirtaş, patlamaya ilişkin bir başka soru üzerine de "Orada ciddi deliller bırakılmış, bunların incelenmesi lazım. Şemdinli'ye benziyor mu, ardında iyi çocuklar var mı, delillere bakınca ortaya çıkartılabilir. Bu olay aydınlatılırsa Ergenekon'un hala canlı olduğu, faaliyette olduğu görülecektir" dedi.

Demirtaş, konunun üzerine gidilmesi halinde, gereken katkıyı vereceklerini de sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir