Saldırıdaki terörist öldürüldü

Kastamonu'da bir polisin şehit olduğu olaya karışan terörist öldürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KASTAMONU - Kastamonu'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyundaki polis otosuna yönelik saldırı eylemine katıldığı değerlendirilen bir terörist çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde, sabah saatlerinde jandarma ve polis harekat timleri tarafından başlatılan ve 1 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun devam ettiği bildirildi.

"Bölge çember altında"

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini, diğerlerinin de teçhizatlarının ele geçirildiğini söyledi.

Vali Bektaş, şöyle konuştu:

"5 saldırgandan biri maalesef ölü olarak geçirildi, keşke sağ olarak ele geçirilseydi. Diğer 4 tanesinin de tüm teçhizatları ele geçirildi. Bölge çember altında. Kastamonu ormanları güvenli bir bölge, bu bölgede bu tür olaylar istemiyoruz. Keşke hiç bu bölgeye gelmeselerdi. Buradan çıkış olmayacağını bilmeleri lazımdı. Gelsinler teslim olsunlar. Aksi takdirde bölge gerek özel hareket, gerek komandolarımız tarafından çember altına alındı. Çıkışları yok. Akşam sabah yakalayacağız. Ölü olarak ele geçirilen saldırganın olay yerinde cumhuriyet savcısı tarafından tespiti yapılıyor. Daha sonra kimliği belirlenecek ve ailesine teslim edilecek. Tekrar söylüyorum, bu dağlar güvenli dağlar, silahlı adamları bu dağlarda istemiyoruz. Daha fazla acı yaşamak istemiyoruz, daha fazla acı yaşamamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu 4 kişilik grubu, canlı ya da ölü olarak ele geçirinceye kadar da operasyonlar devam edecek."

4 Mayıs'ta, Ilgaz Dağı'nın Soğuksu mevkisinde Başbakanlık otobüsüne eşlik eden polis eskortuna düzenlenen silahlı saldırıda evli ve 1 çocuk babası 34 yaşındaki 10 yıllık polis memuru Recep Şahin şehit olmuş, meslektaşı Metin Kuş yaralanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir