Samsatlı depremzedeler için KHK ile düzenleme yapılacak

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde mart ayında meydana gelen depremde 2 binden fazla bina hasar görmüştü. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kentteki konut probleminin salı günü yapılacak KHK toplantısında ele alınacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Samsatlı depremzedelerin konut problemini Kanun Hükmünde Kararname ile çözeceklerini bildirdi.

Özlü, "Salı günü Kanun Hükmünde Kararname toplantısı var. O toplantıda Samsat'ın konut ile ilgili metinleri son bir kez gözden geçirilecek. Samsatlı kardeşlerimizin bu konut problemini çözmüş olacağız. İki hafta önce Van'a gittim. Van'a bir Van daha inşa ettik. Samsat bizim için yapma noktasında teknik olarak bir problem değil" dedi.

"Önümüzdeki yaz konut yapımına başlanacak"

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise Samsat'ta 2 Mart'ta meydana gelen depremin ardından zorunlu deprem sigortası problemi ile köylerde mülkiyet ihtilafları çıktığını söyledi. Bunu çözmek için yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Aydın, şunları ifade etti:

"Bu konuyla ilgili defalarca Başbakanımız Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük. Bütün üst düzey yöneticilere Samsat'ın talep ve beklentilerini ilettik. Başbakanımız yasal düzenlemeyi yakından takip ediyor. Yasal düzenleme ile ilgili mevzuat noktasında çalışma yürütüldü. Kanun Hükmünde Kararnameye konuldu. DASK sorununu ortadan kaldıracağız. Mülkiyet ihtilaflarına çözüm getireceğiz. Komisyonların ağır hasarlı gösterdikleri bütün konutlar yeniden yapılacak. Önümüzdeki yazın konut yapımına başlanacak"

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 2 Mart'ta meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde, 979'u ilçe merkezinde olmak üzere 2 bin 195 bina hasar görmüştü.