Sanayicilerimiz deneyimlerini paylaşıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSKENDERUN'DAN / Yıldız DOĞRUER

iskenderun@dunya.com

Dünyanın sayılı yatırımları arasında yer alan dev tesisleri ile sektörlerindeki öncü isimler arasında yer alan sanayicilerimiz, çocukluk yıllarından başlayarak sanayiciliğe uzanan yolculuklarını, sahip oldukları tesislerde yöneticileriyle, çalışanlarıyla ve müşterileriyle yakaladıkları ekip ruhunu, düzenledikleri toplantılarda bölge sanayicileri ve KOBİ'leriyle paylaşarak yeni ufuklar açıyorlar.

Bölgemizi dünyada temsil eden yatırımları, gerçekleştirdikler ihracat ve istihdam rakamları ile her zaman ön planda olan bu yatırımcılarımız, yenilikler yaparak yola devam edilmesi gerektiğini savunuyor ve bunu gerçekleştiriyorlar. İskenderunlu sanayicilerimiz düzenlenen çeşitli organizasyonlarla deneyimlerini paylaşmaya devam ediyorlar. Bunlara örnek olarak Recep Atakaş ve Fuat Tosyalı'nın anlattıklarından birer bölüm sunalım...

Rus demir-çelik devi Magnitogorsk Iron And Steel Works (MMK) ile işbirliği yaparak 1,7 milyar dolarlık yatırımla yassı üretim tesisini 2010 yılında faaliyete alacaklarını hatırlatan Atakaş Şirketler Grubu Sahibi Recep Atakaş, "İnsanlara risk alma cesaretini kazandırmak gerek. Akıl, bilgi, cesaret ve yaratıcılığı birleştirenler girişimci ruha sahip insanlardır. Çocuklarımıza imkanlar tanımalıyız, küçük yaşlarda sorumluluklar almalarını sağlamalıyız. Ne iş yaparsak, kalitelisini yapmalıyız. Sorunlarla uğraşmayı zevkli hobiler haline getirmeliyiz. Başardıkça güveniniz artacak. Daha çok yatırımı, daha çok istihdamı kendimize hedef koyarak çalışmaya devam etmeliyiz" diyerek, yaşanılacak ve öğrenilecek çok şey olduğunu vurguluyor.

İnsanın ne için var olduğunu bilirse yaşamını şekillendireceğini kaydeden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise yaptığı işi ve hayatın her alanında kendini sorguladığını belirtiyor. "İşimizi sadece para kazanmak için yapmıyoruz. Biz işimizin hakkını vermeye çalışıyor ve işimizi severek yapıyoruz. Her şeyden önemlisi ekip çalışmasına önem veriyoruz. Hiçbir zaman rakibimizi merak etmeden kendi hesabımızı yaptık. İnsanın olduğu her yerde hata olur. İnsanlarla çalışıyorsanız, hoşgörülü olmalısınız. Hiçbir zaman ekibinize küsmeyeceksiniz. Ekibinizin hatalarını kabul edip, küsmeden yola devam etmek altın kuraldır. Bunun yanında asla taklitçi ve kıskanç olmamak lazım. Biz başarımızı sadece kaliteli ürüne borçlu değiliz. Müşterilerimiz olmazsa olmazlarımızdandır.  Biz misyonumuz gereği ileriye bakıp, bu eseri yüceltecek başka işlere bakacağız" diyor.

Recep Atakaş ve Fuat Tosyalı gibi sektöründe duayen diğer sanayicilerimizin de bu şekilde deneyimlerini paylaşarak genç girişimcilerimizin ve büyümek ve vizyonunu geliştirmek isteyen   KOBİ'lerimizin bakış açılarında yeni ufuklar açacaklarına inanıyoruz. Bu toplantılarda salonların tamamen dolu olması, insanların sonuna kadar dikkatli dinlemeleri bu tarz paylaşımların önemini ortaya koyuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir