Sanayicilerimize AR-GE desteği sağlayacağız

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Prof. Dr. Reşit ÖZKANCA / Melikşah Üniversitesi Rektörü                  

Geçtiğimiz yıl kuruluş sürecini tamamlayan, YÖK ve Meclis onayının ardından  19 Agustos  2008 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak resmi kimliğini kazanan Melikşah Üniversitesi, 4 fakülte (Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi), ve bu fakültelere bağlı 12 bölümden oluşmakta. Bu bölümler Türk Dili Edebiyatı, İngiliz Dili Edebiyatı, Psikoloji, Matematik, İşletme, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Ekonomi ve Finans,  Bilgisayar Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümleridir. Bu bölümlerden 9 tanesi için eğitim öğretime başlama hedefimiz bu yılın eylül ayı. Bunlara ilave olarak bünyemizde  master ve doktora eğitimi amacıyla Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü de açılmış durumda.

Melikşah Üniversitesi İstanbul, Ankara ve İzmir dışında, Anadolu'da 4 fakültesi ile akademik faaliyete başlayacak  ilk vakıf üniversitesi olma gururunu yaşamakta. 5 yıllık fizibilite planlarımız doğrulütusunda  yeni fakültelerimiz oluşturulacak ve Kayseri şehrimiz için gerekli olan meslek yüksek okulları da kurulacak. Bu yüksekokulların Kayseri'nin  ara eleman ihtiyacını karşılama konusunda önemli katkıları olacağını düşünüyoruz.Bu süreçte kalite temel kriterimiz olacak. Bu nedenle çalıştıracağımız öğretim elemanlarının akademik başarılarının yanında, uluslararası düzeyde kabul görmüş, güncel literatürü takip eden, yabancı dilde ders verebilen, ağırlıklı olarak gelişmiş ülkelerde doktorasını yapan kişilerden oluşmasına da dikkat edeceğiz. Üniversitemizin ana hedeflerinden birisi de, uygulamalı bilimler alanında araştırma-geliştirme (AR-GE) yoluyla Kayseri'deki sanayicilerimize bilgi desteği sağlamak. Bunun için AR-GE merkezleri kurulmasına özel önem vereceğiz. 

Hedefimiz, kaliteli ve belirli alanlarda uluslararası rekabete açık, ayrıca Avrupa, Balkanlar, Orta Asya ve Afrika ülkelerinden de öğrencilerin tercih edeceği bir üniversiteyi ülkemize kazandırmak. Dolayısıyla bu ülkelerden yükseköğrenim amacıyla gelecek olan öğrenci ve araştırmacılar vasıtasıyla  Kayseri'yi dünyada farklı bir yere ulaştırmak istiyoruz. Melikşah Üniversitesi eğitim kalitesi ve girişimcilik ruhu ile markalaşarak Kayseri'yi dünyaya açacak köprülerin oluşmasını sağlamayı amaçlıyor. Bu sağlandığı takdirde Melikşah Üniversitesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine gelmemize de  katkıda bulunmuş olacak.

Üiversitemizin kurulmasına maddi ve de fikri katkıları olan Kayseri'nin değerli sanayici ve işadamlarına üniversitemiz adına teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliriz. Katkılarının devamını arzu ediyoruz. İşadamlarımızın Türkiye'nin kalkınması,  eğitim düzeyi yüksek ve onurlu gençler yetiştirilmesi konusunda yapmış oldukları maddi ve manevi fedakârlıklar yüzyıllar boyu Anadolu topraklarında yankılanacak.