'Sanki paralel bakanlar kurulu var'

CHP'li Gök, 2 Ocak 2017 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla kamuda çalışanların ihraç edilmesini ve aynı gün bu çalışanların işe iade edilmesini eleştirdi. Gök, "sanki paralel bir bakanlar kurulu var" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mecliste basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 2 Ocak günü gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısındaki ihraç kararları ile ihraç edilen bazı kişilerin aynı kararla göreve iade edilmelerini eleştirerek, "Sanki başka bir paralel bakanlar kurulu var. Net bir cevap istiyoruz. Nasıl aynı gün aynı kararla ihraç edip aynı kararla işe iade ediyorsunuz?" dedi.

Gök, "2 Ocak 2017'de pek çok kişi ihraç edildi. Sonra ne oldu? Aynı bakanlar kurulu kararıyla ihraç edilen kişiler işe iade ediliyor. Aynı gün aynı saatte hem ihraç kararı alacaksanız hem de ihraç ettiğiniz kişileri göreve alacaksınız. Siz aynı gün bir karar alıp bir kişiyi o kararnameye dayanarak ihraç ettiyseniz nasıl aynı gün geri aldığınızı da kanıtlamak durumundasınız. Bunun adı tam anlamıyla devletin çöküşüdür, milletin aklıyla alay etmektir. Sanki başka bir paralel bakanlar kurulu var arkadaşlar. Net bir cevap istiyoruz. Nasıl aynı gün aynı kararla ihraç edip aynı kararla işe iade ediyorsunuz nasıl olmuştur bu. Devletin kurumlarının çöktüğünün tipik bir göstergesidir. Devletin iktidar partisi tarafından yönetilemediğinin açık bir göstergesidir" şeklinde konuştu.


Bu konularda ilginizi çekebilir
chp