Sanko, Fortune 500 listesine 3 şirketle girdi

Sanko Tekstil 96., Çimko Çimento ve Beton 171., Süper Film Ambalaj ise 240. sırada yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - SANKO Holding'in 3 şirketi, iş dünyasının saygın dergilerinden Fortune'nin belirlediği "Türkiye'nin 500 Büyük Şirketi" listesine girdi.

SANKO Holding'den yapılan açıklamaya göre, Fortune Türkiye'de yer alan açıklamada, satış hacimlerine göre Türkiye'nin önde gelen büyük firmalarının belirlenmesi ve temel finansal göstergeleri ile birlikte sıralanmasını öngören çalışmada, finansal kurumlar ve holding şirketlerinin kapsam dışı bırakıldığı belirtildi.

2009 verilerine göre hazırlanan listede, Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. 96., Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. 171., Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 240. sırayı aldı.

SANKO Holding'in inşaat sektöründeki şirketi Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş., Fortune 500 listesinde en çok dikkati çeken şirketlerden birisi oldu.

Çimko Çimento, sırası en çok yükselen 10 şirket listesine 9., faiz ve vergi öncesi karını en çok artıran 50 şirket arasına 27., satışlarını en çok artıran 50 şirket arasına 14., ihracatını en çok artıran 50 şirket arasına 13. ve satış karlılığı en yüksek 50 şirket arasına 21. sıradan girme başarısını gösterdi.

Sanko Tekstil ise öz kaynakları en yüksek 50 şirket arasına 28., çalışan sayısı en yüksek 50 şirket arasına 32. sıradan girdi.

"Hedefimiz daha çok yatırım yapmak"

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, hiçbir zaman bulundukları yerin asıl yerleri olduğunu düşünmediklerini ifade ederek, daha çok üretim, daha çok istihdam, daha çok ihracat ve daha çok katma değer yaratmak amacıyla çalıştıklarını vurguladı.

Hedeflerinin daha çok yatırım yaparak grubu büyütmek ve kazanmak olduğunu belirten Konukoğlu, "Ancak, kazanırken daha çok insanı istihdam etmek, iş ortakları olarak gördüğümüz müşterilerimize ve iş yaptığımız kesimlere kazandırmak ve kazancımız oranında vergi olarak devletimiz, sosyal sorumluluk anlayışı ile halkımızla paylaşmak, daha çok yatırım anlayışımızın temelidir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir