Şanslıyım; çünkü Antepli'yim Denizlili'yim, Kayserili'yim

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ'DEN / Güneş DOĞDU

Antepimi çok seviyorum. Çünkü;

Gaziantepli, yıllardır sadece işsizlik, yoksulluk, PKK gibi olumsuz olaylarla adı anılan bölgede çalışan emek veren insanların neler yapabileceğini  göstererek, illerini ülkenin en önemli sanayi kentlerinin baş sıralarına taşımayı bildi.

Bugün Gaziantep, yıllık ortalama 3.5 milyar dolarlık ihracatla Türkiye'nin ihracatçı kentleri sıralamasında 6. sırada yer alıyor. Sadece sanayi alanındaki hamleyle de kalmadı Antepliler, tarihi zenginlikleriyle de adını duyurdu. Bu alandaki en önemli adımı Zeugma'nın tanıtımıyla yaptı.

Bu da yetmez, dedi... Antep mutfağının zenginliğini duyuralım, bir kere tadan bu zenginliğimize hayran olur, denildi. Duyan geldi tattı, tadan bir daha geldi. Bugün gelinen noktada yemek çeşidi ve lezzetiyle Antep dünyanın en zengin mutfakları arasında.

Denizlimi çok seviyorum. Çünkü;

Denizli için girişimciliğin ana vatanı desem yanlış söylemiş olmam. 1960'lı yıllarda başlayan sanayileşme 1980'li yıllarda hız kazanmış ve ülkemizin tekstil sektöründeki merkezi haline gelmiş. Denizli, 155 binlere kadar yükselen kayıtlı istihdamı ve sağlamış olduğu kadın istihdamıyla ülkemizin en önemli kentlerinden.

Denizli'de bir de beyaz cennet Pamukkale var. UNESCO Kültür Mirası listesine alınan Pamukkale, sadece görsel şölen sunmakla kalmayıp termal sularyla da bir çok hastanın umut kapısı olarak dünyanın dört bir yanından turist çekiyor.

Kayserimi çok seviyorum. Çünkü;

DÜNYA Gazetesi'ndeki görevim nedeniyle sadece dışarıdan izlemekle kaldığım ve bende hep merak uyandıran Kayseri'ye gelmek beni inanılmaz mutlu etti. 

Temcilciliğini yaptığım Gaziantep ve Denizli'de olduğu gibi Kayseri de ülkemizin girişimcilikte öncülük yapan kentlerinden.

Devlet yatırımı yok, sınır ticareti yok, limanı yok. Ama bugün sadece 'Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu Listesi'nde bile Kayseri kökenli 46 firma bulunuyor. Kayseri OSB, Mimarsinan OSB ve İncesu OSB ile yaklaşık 140 bin kişiye istihdam sağlayan, yıllık 1.5 milyar dolar ihracat rakamıyla ülkemizin nadide kentlerinden.      

Kent merkezinin içinde yer alan tarihi yapıtlarıyla, tranvayıyla, çok şeritli yollarıyla, lezzetli yemekleriyle özellikle mantısıyla ve sıcak insanlarıyla beni şimdiden kendine hayran bıraktı Kayseri.

Şanslıyım. Çünkü;

Her üç ilin de 'yoktan var etmeyi bilen' çalışkan insanları var. Ve ben doğup büyüdüğüm ve iş hayatına DÜNYA Gazetesi'nde muhabir olarak adım attığım için Antep'i çok iyi tanıyorum. Denizli'de yaşadığım 2.5 yıllık süreçte çok şey öğrendiğimi biliyorum. Şimdi ise gelişimi ve değişimleri ile ben de hep merak uyandıran Kayseri'yi tanımaya başlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu şans değil de nedir sizce?