Sarıgül'den Baykal'a ağır suçlama

TDH Lideri Sarıgül, Zonguldak'taki konuşmasında "Senin başkalarına karşı kurdurttuğun komplo ne olacak?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZONGULDAK- Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, "Sana (Deniz Baykal) karşı komplo varsa, senin başkalarına karşı kurdurttuğun komplo ne olacak?" dedi.

Sarıgül, Zonguldak'ta kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde düzenlenen Zonguldak Mitingi'nde yaptığı konuşmada, uzlaşma olmadan anayasa paketinin TBMM'den geçirildiğini, anayasa gibi önemli konuların toplumsal uzlaşmayla çözülmesi gerektiğini söyledi.

İktidarın heyecanını kaybettiğini, muhalefetten de hiç umut olmadığını savunan Sarıgül, şöyle konuştu:

"Gerçek CHP burada. Orada kim var, biliyor musunuz? Sayın Sav (CHP Genel Sekreteri Önder Sav) ve adamları var, orası işgal altında. Bu konu sayın Deniz Baykal'ı ilgilendirir. TDH kendi kulvarında yoluna devam edecektir. Ancak, burada bir hususu belirtmek istedim. Sayın Baykal, komplodan bahsetti, 'Bana komplo" kuruyorlar dedi. Peki ben buradan Deniz Baykal'a sesleniyorum, komplo varsa lanetliyoruz. Bunun ortaya çıkmasını arzuluyoruz. Sana karşı komplo varsa, senin başkalarına karşı kurdurttuğun komplo ne olacak? Bir komplo, başka bir komployla kapatılır mı? Bize yönelik çirkin iftiralarda bulunuldu. Ben burada oğlum Ömer ve Emir'e, torunum Ayşe Naz'a ne cevap vereceğim? Şunu bilmenizi isterim, uzaktan atılan taşlar, TDH'yi yaralamaz ama yakından atılan taşlar bizi üzer ve yaralar. Ama o taşlar bana atılmıyor, sizin gücünüze atılıyor."

"Baykal savcıya gitmeli"

Sarıgül, kendilerine atılan komplonun üzerine gittiklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Birisi çıktı, herkes bekliyor ki bir şey açıklayacak. Diriyi bıraktı, gözü Sarıgül'e dikti. Yalancının mumu yatsıya kadar. Sayın Deniz Baykal'a karşı kurulan komplonun açığa çıkmasını biz de Sayın Baykal kadar istiyoruz. Baykal'ın Türkiye Cumhuriyeti savcılarına ve hakimlerine güvenmesini rica ediyorum. Baykal hukuktan, kanunlardan bahsederken savcıya gitmeli, gerçekleri anlatmalı ve komplo ortaya çıkmalı. Siyaset bu şaibelerden nasıl kurtarılabilir, biliyor musunuz? Partileri demokratik yaparsak. TDH, siyaseti şaibelerden kurtaracak tek partidir."

"Türkiye zor günler yaşıyor"

Türkiye'nin zor günler yaşadığını, Güney Doğu'da her gün olaylar olduğunu öne süren Sarıgül, "Bir evde işsizlik varsa mutsuzluk vardır. Türkiye'de bunlar varken Ankara, yapay gündemlerle ilgileniyor. Bu topraklardan Hitler, Churchill, Mussolini, Stalin çıkmaz, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mustafa Kemal Atatürkler çıkar" diye konuştu.

"Her ampulün süresi vardır"

Sarıgül, AK Parti'ye oy veren kişilerin kendisini yanlış anlamamasını isteyerek, şunları kaydetti:

"Hayatın sonuna kadar yanan ampul gördünüz mü? AK Parti iyi isim ama logosu eksik. Her ampulün bir süresi vardır, biz Ankara'ya gidip ampulleri çıkarmazsak patlar, sıkıntı olur. Ankara'da zamanı dolan, kullanma tarihinin bitimine az kalan ampulü değiştirmeye var mısınız? Ampulü değiştirirken şikayet etmek ve karalamak yok. Çünkü, AK Parti'ye oy veren yurttaşlarımız, bundan sonra oylarını bize verecekler."

Sarıgül'e, kentin plaka numarası 67 rakamı ve Yağızoğlan Sarıgül yazılı Zonguldakspor forması ile bir madenci tarafından madenci heykelinin yanı sıra taş kömürü parçası hediye edildi.

Miting sırasında sahneye çıkan yaşlı bir kadının elini öpen Sarıgül, kadının sorununu dinledi. Konuşma yaptığı platformdan TDH'nin şarkısına eşlik eden Sarıgül, daha sonra TDH İktidara Hazırlık Merkezi'nin açılışını yaparak gezdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir