Sarıyer birliği!

Daha güzel, daha yaşanılabilir ve daha keyifli bir Sarıyer için kurulan “Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Sarıyer Kaymakamı, Ömer Karaman, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve derneğin başkan yardımcısı Meral Yalçınkaya ile Sarıyer’in önde gelen turizm işletmelerinin sahiplerinin de katıldığı toplantı The Grand Tarabya’da gerçekleşti. Bayraktarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Bayraktar derneğin başkanlığına seçildi. 
İzzet Bayraktar’ın Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği’nin ilk başkanı seçilmesinden dolayı son derece memnun olduklarını dile getiren Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, “İzzet Bayraktar Sarıyer’e hizmet aşkıyla bu göreve layık oldu. Dernek başkanımız Türkiye’nin en önemli markalarından The Grand Tarabya’nın sahibidir. Kendisine derneğimizin başkanlığını kabul ettiğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu güzel otelin açılması Sarıyer’e büyük katkı sağlamıştır” dedi. Derneğin yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Kaymakam Ömer Karaman şunları söyledi: “ Sarıyer için balıkçılığı yeniden hayata geçirdik. Bahçıvanlık projesi hazırladık, 70 kişiyi eğittik. Binicilik programlarımız var. Sahil düzenlemeleri, sahilde insanların rahatlıkla koşup spor yapabilmeleri, Rumeli Feneri ve Garipçe’nin turizme kazandırılması, ormanlarımızın değerlendirilmesi ve restoranlarda istenen düzenlemeler hakkında mekanları bilgilendirmek derneğimizin görevleri arasında yer alacak.”
Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği’nin ilk başkanı İzzet Bayraktar ise Sarıyer’e hizmet etmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirirken, “Dernek üyelerinin, Sarıyer Belediyesinin, Sarıyer Kaymakamlığının ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, Sarıyer’ın daha güzel olması için çalışacağız” dedi. Derneğin ilk divan kurulunda Başkan Yardımcısı Meral Yalçınkaya’nın konuşmasının ardında divan üyelerinin seçimine gidildi ve Şaban Taçyıldız, Ramazan Kalaycı, Nedim Kaya ve Mahiye Şamdancı Kirlercik ilk üyeler seçildiler.