Satılamayan kurbanlıklara EBK talip

EBK Başkanı Bekir Ulubaş, kurbanda satılmayan 4 bin büyükbaş sığır kesimi için müracaat olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kurban Bayramı sonrasında satılamayan, elde kalan kurbanlıklara Et ve Balık Kurumu talip olurken, bugüne kadar Kuruma 4 bin büyükbaş sığır kesimi için müracaat oldu.

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Kurban Bayramı sonrasında satışlar, kurumun alımları ve et piyasası hakkında  değerlendirmelerde bulundu.

Geçen yıl Kurban Bayramında 600 bin büyükbaş, 2 milyon civarında da küçükbaş hayvan kesildiğinin çeşitli kaynaklarca beyan edildiğini hatırlatan Ulubaş, bu yıl ise Kurban Bayramında Türkiye genelinde pazara yaklaşık 800 bin büyükbaş, 3 milyon da küçükbaşın kurbanlık olarak arz edildiğinin tahmin edildiğini bildirdi.

"Bu yıl Kurban Bayramında tahminim geçen sene kesilenden yüzde 10 daha fazla yani 660 bin civarında büyükbaş, 2 milyon 300 bin civarında da küçükbaş kurban kesildi" diyen Ulubaş, bunun da tahminen 140 bin büyükbaş, 700 bin de küçükbaşın pazardan geriye döndüğü anlamına geldiğini söyledi.

Satılamayan kurbanlıkları alıyoruz

Yetiştiricinin elindeki satılmayan kurbanlıkları aldıklarına dikkati çeken Ulubaş, karkas kilogramını fire düşmeden sıcak tartı yaparak 14 liradan aldıklarını bildirdi.

Et ve Balık Kurumunun Sakarya, Ankara Sincan, Yozgat, Van, Adana, Diyarbakır, Erzurum da bulunan kombinalarına bugüne kadar kurbanda satılmayan 4 bin büyükbaş sığır kesimi için müracaat olduğunu belirten Ulubaş, bunun 1000 başını kestiklerini, parasını peşin ödediklerini, diğerlerini de kesmeye devam ettiklerini söyledi.

Hayvan yetiştiricilerini mağdur etmediklerini belirten Ulubaş, "Bize müracaatı olan hiçbir besiciyi kapımızdan geri çevirmeyeceğiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir