Savcılar takım tutar gibi dava tutamaz

Özel yetkili savcılar şike iddialarına ilişkin, kendilerine iletilen belge, iddia ve duyumları değerlendiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Özel yetkili savcı kendisine intikal eden bütün belge, bilgi, duyum iddia ve ihbarları süreç içerisinde soruşturmayı derinleştirmek yönünde mutlaka değerlendirecektir"dedi.

Bakan Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın da katılımıyla Spor Toto Teşkilat Başkanlığında gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Bakan Kılıç, "Futbolda şike soruşturmasına"yönelik bir soru üzerine, konunun sadece Fenerbahçe'ye yönelik operasyon gibi değerlendirme yanlışına düşüldüğünü söyledi.

"Soruşturmanın adı futbolda şike soruşturması"diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Konu bir yargı sürecidir, adli süreçtir ve ilgili özel yetkili savcı kendisine intikal eden bütün belge, bilgi, duyum iddia ve ihbarları süreç içerisinde soruşturmayı derinleştirmek yönünde mutlaka değerlendirecektir. Bunun dışında ifadesine başvurulan kişilerin isimlerini zikrettiği isimler de hemen akabinde ifadeye çağrılmaktadır. Birisi bir isimden bahsettiği zaman o isim de savcı tarafından ifadeye çağrılmakta ve dolayısıyla soruşturma derinleştirilmektedir, kapsamı genişletilmektedir."

Sonucu beklemeliyiz

Sürecin sonunu bekleyeceklerini ve sürecin sonunda ortaya çıkan karara göre de federasyonun gereğini yerine getirmekle mükellef olacağını belirten Kılıç, "Karar doğrudur, yanlıştır şu aşamada bu karar üzerine yorum yapabilmek mümkün değildir

Bu konularda ilginizi çekebilir