Savcılık, Gökçek ve Arınç için harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında soruşturma başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında soruşturma başlattı.

Başbakan Yardımcısı Arınç kendisini 'paralelcilikle suçlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası sert sözlerle yanıt verdi. Melih Gökçek'e 'haysiyetsiz' diyen Arınç'a Gökçek'ten jet yanıt geldi.

Gökçek istifaya çağırdı

Melih Gökçek Twitter hesabından yaptığı açıklamada; Erdoğan'ın izleme heyeti açıklamasına yönelik sözlerini eleştirdiği Arınç'ı "paralel yapı"nın talimatıyla hareket etmekle suçlamış ve istifaya çağırmıştı.

Arınç'tan sert ifadeler

Bakanlar Kurulu'nun ardından düzenlenen basın toplantısında istifa çağrısına sert bir yanıt veren Bülent Arınç ise Gökçek'in "Görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değil; oy isterken paralel yapının kucağına oturdu" ifadelerini kullanmıştı.

Gökçek ise Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kendisi hakkında yaptığı açıklamalara Twitter hesabı üzerinden yanıt vedi.  "Bülent Arınç'a açık mektup" başlığıyla paylaştığı mektubunda Gökçek, 'Arınç'ın yaptığı açıklamalarla partinin başına hep dert olduğunu' savundu.

Karşılıklı yapılan bu sert açıklamalar, kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunanlar olmuştu.

Arınç: Ankara'yı parsel parsel sattı

Gökçek'ten Arınç'a: Hesap vereceksin

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir