Saygı ve özlemle anıyoruz

Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 72'nci yılında özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugün 10 Kasım...

Eşsiz lider, komutan, devrimci, siyaset ve devlet adamı olarak tüm insanlık için esin kaynağı olan Atatürk'ün ebediyete intikalinin üzerinden tam 72 yıl geçti.

Ülkenin çok zor koşullar altında bulunduğu bir ortamda Mustafa Kemal'in yaktığı meşale, Türk ulusunun önünü aydınlatmaya devam ediyor.

O'nun devrimleri gencecik milyonlarca vatan evladının yüreğinin tam ortasında ilk gün ateşlenen meşale gibi yanmaya devam ediyor.

Türk ulusu Ata'sını unutmadı, dünya döndüğü sürece de asla unutmayacak...

 

Atamızı özlemle anıyoruz

Ankara'daki ilk tören bu sabah Anıtkabir'de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanı, Büyük Önder'in 72 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te Anıtkabir'e çelenk koyarak, manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Aynı anda tüm yurtta sirenler çaldı, bayraklar yarıya indirildi ve saygı duruşunda bulunuldu. Anıtkabir, devlet töreninin ardından, vatandaşların ziyaretine açıldı.

Büyük Önder Atatürk, ölümünün 72. yıldönümünde bugün, yurdun dört bir yanında düzenleniyor, törenlerle sevgi ve özlemle anılıyor.

Büyük Önder'in yaşama gözlerini yumduğu saat 09.05'te tüm yurtta sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu. Saat 09.05'te tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerimiz ile Anıtkabir'de gönderlerdeki bayraklar yarıya indirildi, güneş batımına kadar bu şekilde tutulacak.

Dolmabahçe Sarayı'nda "Atatürk'ün Odası"nda da saat 09.05'de tören düzenlendi. Odaya çiçek buketlerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve oda ziyarete açıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner: "Zamanın dar kalıplarını aşarak daima daha ileriye, daha iyiye ve daha güzele ulaşmayı esas alan, yeniliklere açık ve dinamik yapısıyla Atatürkçü Düşünce Sistemi; ulusça birlik, beraberlik, barış ve güven içinde uygarlık yolunda emin adımlarla ilerleyişimizde rehberimiz olmaya devam edecektir. O'nun düşünce sisteminin bir geçmiş değil gelişerek devam eden bir gelecek olduğunu asla unutmamalıyız.

Ebedi Başkomutanımız Yüce Atatürk, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak vatan ve ulus sevgisi ile dolu yüreğimiz, dosta güven düşmana korku veren gücümüz ve üstün disiplin anlayışımızla görevimizin başında ve yüce ulusumuzun hizmetindeyiz. Sana olan sevgimiz, saygımız ve minnetimiz her geçen gün daha da artarak sonsuza kadar sürecektir. Ruhun şad olsun. Huzur içinde yat."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Bugün Atatürk'ün aziz hatırasını ortak hislerle yad ediyor, aynı zamanda ülkemizi  daha da yüceltme kararlılığımızı güçlü bir sesle ifade ediyoruz. Ülke ve millet olarak, Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda daima ileriye bakıyoruz.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin: Atatürk'ün; fikirleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle, bütünleştirici yapısı ve bilimi rehber alan öngörüsü ile dünya liderleri arasındaki seçkin yerini aldı. Cumhuriyetin kurucusu, bağımsızlık mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 72. yıldönümünde milletçe saygı ve özlemle anıyoruz.

Başbakan Erdoğan: Hepimizin en temel görevi, onun bu ideallerini, en ileri demokrasi bilinciyle hayata geçirmektir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir