Sayı yetmedi, oturum salıya

TBMM Genel Kurulu'nda 2 defa yapılan yoklamada karar yeter sayısı bulunamadığı için TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu 5 Mart Salı günü toplanmak üzere oturumu kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda 2 defa yapılan yoklamada karar yeter sayısı bulunamadığı için TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu 5 Mart Salı günü toplanmak üzere oturumu kapattı.
TBMM Başkanvekili Mumcu, gündemdışı konuşmaların ardından bu hafta başında komisyonlarda görüşülerek kabul edilen 2B olarak bilinen Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki Kanun Teklifi'nin geneli üzerindeki görüşmelere geçti. Ardından CHP'li milletvekilleri yoklama istedi. Yapılan yoklamada karar yeter sayısı bulunamadı.
Başkanvekili Mumcu 5 dakika ara verdi. Ardından Genel Kurul tekrar toplandı. Ancak daha önceki sayıya sadece 1 milletvekili eklendiği anlaşıldığından ve karar yeter sayısı için gerekli 2 Milletvekili bulunamadığından oturum bitirildi. AK Partili Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri TBMM Başkanlık divanına itirazlarda bulundular. Mumcu, 5 Mart Salı günü saat 15.00'de toplanmak üzere oturuma son verdi.