SBS sonuçları perşembe günü açıklanacak

8. sınıf Seviye Belirleme Sınav sonuçları açıklandıktan bir gün sonra tercih işlemleri başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları, 7 Temmuz Perşembe günü açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile yurt dışında Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te düzenlenen sınava 1 milyon 70 bin 148 ilköğretim 8. sınıf öğrencisi katılmıştı.

Öğrenciler katıldıkları sınavın sonuçlarını "http://www.meb.gov.tr" ile "http://oges.meb.gov.tr" adreslerinden öğrenebilecek. Sınav sonuç bilgisi kısmında öğrenciler sınav ve yerleştirme puanları ile yüzdelik dilimlerini ve başarı sıralarını görebilecek. Sınav sonuçları öğrencilere ayrıca postayla gönderilmeyecek.

Öğrencinin sınav sonuç bilgileri, kayıt hakkı kazandığı okulun ekranından izlenebildiği için kayıt yaptırırken ayrıca sonuç belgesi talep edilmeyecek. Okul müdürlükleri, velinin talep etmesi durumunda internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak, onaylayıp mühürleyerek imza karşılığı öğrenciye verecek.

196 puan alanlar tercih yapabilecek

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) 196 ve üzerinde olan öğrenciler tercih işlemi yapabilecek. OYP'si 196'nın altında olan öğrenciler tercihte bulunamayacak.

SBS'yi kazanan öğrenciler, 8-20 Temmuz'da bu okullar arasından başvuru koşullarını da dikkate alarak tercih işlemlerini yapabilecek. Bu yıl sadece bir kez tercih başvurusu alınacağı ve başvuru yapıldıktan sonra değiştirilmeyeceği için adayların okumak istedikleri okulları seçerken çok dikkatli olmaları isteniyor. Adaylar, tercihlerini bir önceki yılın okul taban puanlarını dikkate alarak yapabilecek. Bir öğrenci 12 okul tercih edebilecek ve tercihler sonradan değiştirilmeyecek.

Tercihler, öğrenci velisi tarafından http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapılacak. Bireysel tercih yapamayanlar için okul müdürlükleri tercih işlemlerini, velinin doldurup imzalayarak verdiği "Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu"na bağlı kalarak veli adına yapacak.

Tercihlerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme e-kılavuzuna uygun doldurulması gerekiyor. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacak. Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile https://e-okul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli yapılacak.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
SBS