Schneider Electric, 50 milyon euro yatırım yapacak

Manisa OSB'deki fabrikası için üç yılda 50 milyon euroluk yatırım planı uygulayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Fransa merkezli Schneider Electric Güç Sistem ve Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı ve Enerji Bölüm Başkanı Göktuğ Gür, ilk aşamada 15 milyon euro yatırım yapılan Manisa OSB'deki fabrikanın yatırım miktarının, büyüme hızına bağlı olarak her yıl daha da artırılacağını bildirdi.

Schneider Electric'in Türkiye'deki yeni fabrikasının Nisan ayında Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmete açıldığını ve Manisa'nın yeşil doğasına ve doğal güzelliğine paralel olarak "çevre dostu" olarak tasarlandığını belirten Gür, yaptığı yazılı açıklamada, fabrikanın faaliyet gösterdiği 100'den fazla ülkede, enerji ve altyapı, endüstri, bina otomasyonu ve veri merkezleri alanlarında pazar lideri konumunda olduğunu kaydetti.

Göktuğ Gür, ilk aşamada 15 milyon euro yatırım yapılan fabrikanın yatırım miktarının, büyüme hızına bağlı olarak her yıl daha da artırılacağını ifade ederek, ekonomik şartlara rağmen, üç yılda Türkiye'de 50 milyon euroluk yatırım planı uygulamaya devam edeceklerini belirtti.

Yeni fabrikada tüm yatırım aşamaları tamamlandığında şu andakinin iki katı iş hacmine ulaşmayı hedefledikleri bilgisini veren Gür, enerjisini güneşten alan fabrikada yapılacak yatırım ve bu sayede yaratılacak istihdam ile Türkiye ekonomisine değer katmayı amaçladıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bizler Schneider Electric olarak firmaların optimum düzeyde enerji verimliliği gerçekleştirmelerini mümkün hale getiriyoruz. Bu son derece önemli, çünkü dünyada elektriğin yüzde 41'den fazlasını endüstriyel ve ticari binalar tüketiyor. Manisa fabrikamız, sunduğumuz çözümlerin birebir uygulandığı en önemli referansımız olmuştur. Fabrikamızın yüzde 30'a varan oranda enerjiden tasarruf etmesini sağlarken, sürdürülebilir yaşama katkımızdan dolayı da mutluyuz. Birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra Kuzey Afrika'dan Güney Amerika'ya kadar çok geniş bir coğrafyaya yapacağımız ihracatı Manisa fabrikası ile gerçekleştireceğiz. Türkiye, Manisa Fabrikası ile global üretim merkezi ve ihracat üssü olacak. Manisa fabrikası, sağladığı yüzde 30 enerji tasarrufu ile Schneider Electric'in en önemli referanslarından biridir. Schneider Electric, yeni fabrikasında, entegre bina yönetim sistemi ve yenilenebilir enerji kullanımı ile hem yüzde 30 oranında enerji tasarrufu yapacak hem de yeşil bir geleceğe katkı sağlayacak. İklimlendirme ve aydınlatma otomasyonu, kartlı geçiş sistemleri, kamera sistemleri, yangın kontrolü sağlanacak. Tüm sistem tek bir ekran üzerinden tek bir kullanıcı ile yönetilerek enerji maliyetleri düşürülecek. Kartlı geçiş sistemi giriş çıkış kontrolü, kişilerin giriş çıkış yaptıkları alanlara aydınlatma ve iklimlendirme uygulamaları, zaman kontrolü ile enerji tasarrufu sağlanacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir