Schumpeter Society, Güler Sabancı'yı ödüllendirecek

"Schumpeter Ödülü" kendi alanında inovasyon yaratmış yeni ve ilerici proje sahiplerine veriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya, Avusturyalı ünlü ekonomist Joseph A. Schumpeter anısına 1991’den bu yana verilen "Schumpeter Ödülü" verilecek.

Schumpeter Society, Güler Sabancı’yı yenilikçi, girişimci ve iş lideri rolü nedeniyle ödüllendiriyor. Raymond Georis Yenilikçi Filantropi Ödülü’nün de sahibi olan Güler Sabancı’ya Avusturyalı ünlü ekonomist Joseph A. Schumpeter anısına 1991’den bu yana verilen "Schumpeter Ödülü” verilecek. Schumpeter Society, Güler Sabancı’nın yenilikçi girişimci ve iş lideri rolünün ödülün ruhuyla örtüşmesinin bu kararda etkili olduğunu açıkladı. Ödül, 12 Mayıs perşembe günü Avusturya Konsolosluğu’nda gerçekleştirilecek törenle Güler Sabancı'ya takdim edilecek. Törene Avusturya eski Federal Şansölyesi ve Schumpeter Society Başkanı Dr.Franz Vranitzky ile Viyana Belediye Başkanı Dr. Michael Häupl’in katılması bekleniyor.

Gunter Verheugen'e de verilmişti

Viyana merkezli Schumpeter Society tarafından, politika, ekonomi ve iş dünyasına yönelik olarak her yıl verilen Schumpeter Ödülü, kendi alanlarında inovasyon yaratmış, yeni ve ilerici projelere imza atmış isimlere veriliyor. Eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl, ünlü medya patronu Ted Turner, Avrupa Birliği Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Eski Üyesi Günter Verheugen, Nokia Yönetim Kurulu Başkanı Jorma Ollila gibi isimler yer alıyor.

Öte yandan, 2010 Nisan ayında, Avusturya’nın Ekonomi, Aile ve Gençlik Konularından Sorumlu Bakanı Reinhold Mitterlehner tarafından Avusturya’nın en üst düzey devlet nişanı olan "Silbernes Ehrenkreuz der Republik Österreich”, Haziran ayında da Fransız "Legion d’Honneur” Güler Sabancı'ya verilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir