Seabird, İstanbul'u tatil beldelerine bağlayacak

Havayolu şirketi, İstanbul-Çeşme ve Çeşme-Bodrum arasında deniz uçağıyla sefer yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'u, Akdeniz ve Ege'deki tatil beldelerine bağlayarak bölgesel yolcu taşımacılığı yapmayı amaçlayan Seabird Havayolları, uçuşlarına bu ay içinde başlayacak.  

Seabird Havayollarından yapılan açıklamada, Türkiye'de ilk defa İstanbul-Çeşme ve Çeşme-Bodrum arasında deniz uçağıyla sefer düzenleyecek olan Seabird'ün uçuş listesine ilerleyen tarihlerde Yunan Adaları ve KKTC'yi de ekleyeceği bildirildi.   

Açıklamada, güvenliğe ve rahatlığa büyük önem veren Seabird'ün uçuşlarını, dünyada en çok satılan kısa mesafe uçağı "Twin Otter" ile gerçekleştireceği belirtilerek, "yüksek kanatlı, basınçsız, çift motor türbini tahrikli" bir uçak olan Twin Otter'ın, tüm iklim şartlarında kullanılabildiği ifade edildi.

Tropik ormanlardan, çöllere ve kutuplara kadar dünyanın pek çok farklı noktalarında uçuş yapan Twin Otter'ın, "dayanıklılık ve güvenliğin" iyi bir örneği olarak gösterildiği vurgulanan açıklamada, uçakla ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Teknik bakımının kolay olması nedeniyle operatörlerin beğenisini toplayan Twin Otter'ın çift motor dizaynı, yolcu güvenliği sağlıyor. 80 knottan (148.16 km) 160 knota (296.32 km) kadar farklı hızlarda güvenli bir şekilde uçabilen, manevra kabiliyeti yüksek Havilland Twin Otter'ın çok yönlü olması, tekerlek, kızak ya da palye üzerinde iyi performans sergilemesini sağlıyor. Bu özellikleri de Havilland Twin Otter'ı Türkiye için ideal bir uçak seçimi haline getiriyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde, EASA (Avrupa Uçuş Emniyet Ajansı) ve FAA (Amerikan Havacılık Otoritesi) kuralları altında bugüne kadar 800 uçak birçok noktadan güvenle uçmaktadır. Kanada'nın en başarılı ticari uçak programı olan Twin Otter, güvenilir yapısı ve kullanışlı STOL performansı ile tüm dünyada popülerdir."

Açıklamada ayrıca, deneyimli yer ekibi ve uçuş mürettebatı ile hizmet verecek olan Seabird'in uçuşlarını kış sezonunda da sürdüreceği ve Türkiye'nin az hizmet alan hava alanlarını hedefleyeceği kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir