Seçim harcamaları ekonomiyi canlandıracak

TESK Başkanı Palandöken, 12 Haziran'da yapılacak seçimler için adayların birçok kalemde yapacağı harcamaların ekonomiyi canlandıracağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 12 Haziran 2011'deki genel seçimler nedeniyle yapılacak harcamaların ekonomiyi canlandıracağını ifade etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, 12 Haziran'da yapılacak seçimler için adayların takım elbiseden balona, afişten reklama, ulaşımdan promosyona kendilerini tanıtmak ve milletvekili seçilmek için harcama yapacaklarını belirtti. Bu harcamaların ekonomiyi canlandıracağını anlatan Palandöken, "birçok sektörün fazla mesai yapmasına neden olacak seçimler, esnafa birkaç aylığına rahat nefes aldıracak" görüşünü dile getirdi.

Genel bütçe gelirlerinden oy oranına göre Ocak ayı başında devlet yardımı olarak 109 milyon lira alan siyasi partilerin seçim nedeniyle 218 milyon lira daha ek yardım alacaklarını ve Hazine'den alınan paranın 327 milyon liraya ulaşacağını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Yapılan hesaplamalara göre bir aday en az 30 bin lira harcayacak. Yaklaşık 15 bin adayın yapacağı seçim harcamasının 450 milyon liraya ulaşacağı tahmin ediliyor. Yüksek Seçim Kurulunun yaklaşık 152 bin sandık ve bir milyon sandık görevlisi için ücret ve kumanya harcaması olarak 200 milyon lirayı dahil edersek seçim döneminde yapılacak harcama miktarı 1 milyar lirayı geçecek."

"Borçların Yeniden Yapılandırılması"na ilişkin 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından kredi ve kredi kart borçlarını yapılandıran bankaların varlık yönetim şirketleri ile anlaştıklarını da kaydeden Palandöken, esnafın ödemelerini aksatmaması için tezgahların çalışması gerektiğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir