Seçim sonuçlarını zayıf ekonomi yönlendirdi

Obama, "Ülkemizin sağlık harcamaları sisteminin reformu beklediğimizden biraz daha fazla maliyetli oldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD Başkanı Obama, Demokratların geçtiğimiz hafta yapılan Kongre ara seçimlerindeki kayıplarının politikalarını bir bütün olarak reddinden çok ekonomideki zayıflığın bir yansıması olduğunu söyledi.

CBS'e konuşan Obama, seçimde alınan darbenin sağlık harcamaları reformundan da kaynaklandığını belirtti.

Obama, "Ülkemizin sağlık harcamaları sisteminin onlarca yıldır reforme edilmemesinin, birçok Başkan'ın bu konuda konuşmasına ancak hiç bir zaman adım atmamasının bir nedeni vardı. Çünkü bunu yapmak zordu. Ben kararımı verdim ve bu reformu yaptım. Beklendiği gibi politik açıdan maliyetli oldu. Belki beklediğimizden biraz daha fazla maliyetli oldu" dedi.

Vergi indirimi

ABD Başkanı Barack Obama ve Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell, her ikisinin de Bush döneminde uygulamaya konan vergi indirimlerinin uzatılmasına açık oldukları, 150 milyondan fazla kişi için ocak ayında yükselecek vergileri konusunda önümüzdeki haftalarda bir anlaşma için kapının açık olduğu sinyali verdiler.

Wall Street Journal'da yer alan haberde ne Başkan Obama'nın ne de McConnell'in vergi indirimlerinin ne kadar uzatılmasını destekleyecekleri konusunda spesifik bir açıklama yapmadıkları, ancak yoğunlaştırılacak görüşmelerde vergi indirimlerinin yıllarca uzatılmasının önemli bir müzakere noktası olabileceği ifade edildi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir