Seçim yakışan şekilde yapıldı

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Küçük, "Odamızın anlayışına yakışır bir seçim oldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyeleri önümüzdeki dönemin meslek komitesi başkanları ve meclis üyelerini belirlemek üzere Cevahir Kongre Merkezi'nde sandık başına gitti.

AA muhabirinin İSO Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği Seçimleri'ne ilişkin sorularını yanıtlayan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, ellerinde seçimlere katılımı gösteren kesin bir verinin bulunmadığını belirterek, İSO'nun toplam 18 bin 500 üyesi bulunduğu bilgisini verdi.

Küçük, "Önceki seçimlerden daha yüksek bir katılım olacak. Bu doğal, çünkü odamızın üye sayısı artıyor. İlgi de artıyor. Benim bugün aldığım bilgiye göre 5 binin üzerinde yetki belgesi alınmış, tamamı gelip oy kullanacak demek değil tabi bu. Sandıkların açılmasıyla katılımı da net olarak öğrenmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Seçimlerin sanayi camiasına hayırlı olması temennisini paylaşan Küçük, "Odamızın anlayışına yakışır bir seçim oldu" dedi.

Yönetim kurulu başkanlığı için aday olup olmadığını bugün de açıklamayan Küçük, "İstanbul Sanayi Odası'nın teamülleri neyse ben ona riayet ederim. Daha önce de söylediğim gibi 29 Mayıs'a kadar Odanın başkanıyım" ifadelerini yineledi.

Bahçıvan: "Rekabet olmayan komitelerde katılım biraz daha düşük durumda"

İSO yönetim kurulu başkanlığı için adaylığını önceden açıklayan İSO Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan ise odalardaki komitelerin kendi içinde meslek komitesi üyesi ve meclis üyelerini seçeceğini, bir hafta sonra da seçilen meclis üyelerinin delegasyon olarak Odayı yönetecek yönetim kurulunu ve başkanlık divanını belirleyeceğini söyledi.

Seçimlerin İstanbul Ticaret Odası'yla aynı günde yapılması nedeniyle yoğun bir trafik problemi yaşandığını, bunun da katılımı olumsuz etkilediğini aktaran Bahçıvan, "Sandıklar açıldıktan sonra toplam katılımın ne olduğunu göreceğiz. Herhalde 18 bin 500'lük üye sayımızın 3 bin-5 bin arası bir katılım olacağını düşünüyorum. Şu anda 20 komitede rekabet var, rekabet olmayan komitelerde katılım biraz daha düşük durumda" değerlendirmesini yaptı.

İSO yönetim kurulu başkanlığı için hali hazırda adaylığını açıklayan başka bir aday görmediğini dile getiren Bahçıvan, "Bazı kişiler başka adayların da olabileceğini söylüyor ama resmen şu anda ben aday olarak bulunuyorum. Adaylığı bir ay evvel açıklamıştım" diye konuştu.

Bahçıvan, adaylığını seçimlerden önce açıklamasının çeşitli çevrelerce eleştirilmesine ve "İSO teamüllerine aykırı" olarak değerlendirilmesine şu sözlerle yanıt verdi:

"Bu meclis komitelerin meclisi, komiteler de buraya delegelerini sadece meclis üyesi olsun diye değil Odayı 4 yıl boyunca yönetecek yönetim kurulunu ve yönetim kurulu başkanını seçmek için gönderiyorlar. En azından o komiteler meclise gönderdikleri delegasyona da hangi adayın etrafında bir bütünleşme olabileceği noktasında bir etkileşim başlatıyor. Gerçek demokrasi de zaten bu demek. Tabanla paylaşım, tabanla bütünleşmek bu şekilde oluyor. Ben bu dönem böyle bir tarzın daha doğru olduğuna inandığım için böyle bir profili uyguladım."

Adaylığını bir ay önceden açıklamasının kendi tercihi olduğunu, bunda bir sakınca görmediğini anlatan Bahçıvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz diğer kurumlar gibi 2 senede bir ya da senede bir sandığa giden yapılar değiliz. Odalarda 4 yılda bir sandığa gidiyoruz. Eğer biz üyelerimize seçim hakkını 4 senede bir veriyorsak bu 4 senedeki yönetimin ve yönetim kurulu üyelerinin kendisini tanıtıp en azından delegasyonun  oluşması noktasında, o delegasyona yön verilmesi açısından böyle bir sürecin daha iyi olacağını düşünüyorum.

Çünkü her delege, kendi meslek komitesinin içerisinde bir filtreden süzülüp geliyor ama neticede o delegasyonda Odayı 4 sene yönetecek yönetim kurulunu ve başkanı seçecek."