”Seçimlerde milli egemenlik çarpıtılmamalı”

MHP Grup Başkanvekili Vural, seçmen kütüklerinin sanal olarak yazıldığı yönündeki iddialarını tekrarladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılmasını ve milli egemenliğin çarpıtılmamasını isteyerek, "Bunları da Türk milleti adına talep ediyoruz. Ancak bu konularda her hangi bir endişe taşımayan bir hükümetle de karşı karşıya bulunuyoruz" dedi.

Vural, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, seçmen kütüklerinin sanal olarak yazıldığı yönündeki iddialarını tekrarladı. "Sorunun teknik mi siyasi mi" olduğunu soran Vural, "Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, bu gün seçmen kütükleri ile ilgili olarak ortaya koyduğu tavır aslında bu konuda AKP'nin bir siyasi tavrının olduğunu da ortaya koyuyor" diye konuştu.

Oktay Vural, Adalet Bakanının önce "YKS kapsamına giren konularda açıklama yapmam doğru olmaz" dediğini sonra da YSK görev alınana giren bir konuda açıklamalarda bulunduğunu ileri sürerek şöyle devam etti:

"Sayın Bakan, siz hangi sıfatla seçmen kütükleri konusunda vatandaşların ve siyasi partilerin endişelerine cevap verme ihtiyacı içerisindesiniz. Bu konuda kanunla görevlendirildiniz mi? yok... Göreviniz var mı? yok... YKS görevli mi? görevli... O zaman size ne... O zaman Sayın Bakan YSK'ya siyasi bir müdahale mi yapmak istiyor? Baskı altına mı almak isityor?"

Adalet Bakanının yapılan yanlışları savunduğunu iddia eden Vural, "O zaman bu yanlışlıklar bilerek ve istenerek mi hazırlandı? Siyasi amaçlar için mi kullanılıyor? Adalet Bakanının bu tavrı seçime, kütüğe müdahaledir. Bu konuda YSK'yı baskı altına almaya yöneliktir" dedi.

YSK'nın, Adalet bakanlığının memurluğu olmadığını dile getiren Vural, YKS'nın millet adına, kanunlarca verilen yetki çerçevesinde seçimlerin adil ve tarafsız bir şekilde yürütülmesinden sorumlu olduğunu vurguladı.