”Seçimlerin zamanı konusunda taviz vermiyoruz”

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de siyasetin önemli bir hastalığı olan seçim ekonomisine prim vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Seçimler konusunda kararlı bir tutum sergiliyor, seçimlerin zamanında yapılması konusunda hiçbir taviz vermiyoruz" dedi.

Erdoğan, Türkiye Yatırım Danışma Konseyi toplantısında, 2008 yılından itibaren dünya genelindeki olumsuz tabloya karşın Türkiye olarak yapısal reformları büyük bir kararlılık ve süreklilikle uygulamaya devam ettiklerini vurguladı.

Kayıtdışıyla mücadele, istihdam stratejileri, enerji projeleri, yeni bölgesel teşvik uygulaması, KOBİ'lerin desteklenmesi, tek adımda yatırım bürolarının bunlardan bazıları olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu süreçte yapmamız gereken daha çok iş bulunduğunu biliyoruz. 7,5 yıldır popülizme asla ve asla tevessül etmedik, bu noktada hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Türkiye'de siyasetin önemli bir hastalığı olan seçim ekonomisine aynı şekilde prim vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Para politikalarında, mali politikalarda tam bir kararlılık içinde olduk ve bu kararlılığın sonuçlarını aldık, almaya devam ediyoruz. Vatandaşımızla kurduğumuz sağlıklı iletişim, tüm gelişmeleri, tüm tedbirleri, açık ve şeffaf şekilde onlarla paylaşmamız, istikrar ve güven zeminin pekişmesini sağladı. Seçimler konusunda aynı şekilde kararlı bir tutum sergiliyor, seçimlerin zamanında yapılması konusunda hiçbir taviz vermiyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir