Sedefçi, aklanıncaya kadar parti dışında kalacak

Edirne Belediye Başkanı, yargıda aklanıncaya kadar CHP üyeliğinin askıya alınması için başvuruda bulunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

EDİRNE - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, hakkında açılan davalarla ilgili yargıda aklanıncaya kadar CHP üyeliğinin askıya alınması için başvuruda bulunacağını, partisine zarar vermemek için böyle bir karar aldığını bildirdi.

Sedefçi, Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, belediye başkanlığı görevi sırasında hakkında bazı iddialardan dolayı birden çok dava açıldığını anımsattı. Bu davalarla ilgili olarak Yargıtay'da aklanacağına inandığını ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti:

"Son bir haftadan beri çok stres yaşıyorum.

Benim mahkumiyetim siyasi konjonktürün bir sonucu. Yargıtay'da yüzde yüz aklanacağıma inanıyorum. Ben CHP'de doğdum, onurla partimin bayrağını dalgalandırıyorum. Benim adımdan dolayı partime zarar verilsin istemiyorum. Bugün yazdığım dilekçelerle parti üyeliğimin askıya alınmasını istiyorum. Aklanıncaya kadar parti üyeliğimin askıya alınması için teşkilatıma başvuracağım. Sonuna kadar CHP'li kalacağım. CHP'nin iktidara gelmesi için çalışacağım. Ama bağımsız olarak partime hizmet edeceğim."

Sedefçi, parti üyeliğinin askıya alınması talebiyle yazdığı dilekçesini il ve ilçe başkanlıklarına göndereceğini kaydetti.

Hamdi Sedefçi'ye, hakkında açılan Arasta davasında "Su arıtma ve imtiyaz hakkının devri ihalesi ve danışmanlık ihalesine fesat karıştırmak" suçlarından 8 yıl 4 ay, Halı Saha İhalesi davasında "ihaleye fesat karıştırma, "resmi evrakta sahtecilik" ve "rüşvet almak ve vermek", "görevi kötüye kullanma" suçlarından 4 yıl 2'şer ay, Edirne İdare Mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararını uygulamadığı gerekçesiyle "görevi kötüye kullanma" suçlarından 1 yıl 15 gün hapis cezası verilmişti. Sedefçi, hakkında verilen cezalara itiraz etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir