Şehit çocuklarına ücretsiz eğitim imkanı

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin çocuklarına ücretsiz eğitim imkanı sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi, terörle mücadele kapsamında şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin çocuklarına ücretsiz eğitim imkanı sağlayacak.

THK Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadele kapsamında şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin çocuklarına Türk Hava Kurumu Üniversitesi tarafından alınan prensip kararı ile tamamen ücretsiz öğrenim görme olanağı sağlanacağı bildirildi.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım şunları kaydetti:

"Şehitlerimizin bizlere emanet ettiği yavrularımıza karşı bu ülkede yaşayan her kurum ve kuruluşun sorumlulukları var. Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak bu sorumluluğumuzun bilinciyle bir karar aldık. Şehitlerimizin acılarının tamamıyla unutulmasının mümkün olmadığının bilincindeyiz, ancak bu acının biraz hafifletilmesi konusunda bir katkımızı olursa bundan onur duyarız."

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban da bu öğrencilerin üniversiteden mezun olduktan sonra kısa bir süre içinde rahatlıkla iş bulabileceklerini belirterek, şehitlere olan vefa borcunun küçük bir kısmının da bu şekilde yerine getirileceğine inandığını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir