Şehit polis Şahin için son görev

Şehit olan polis memuru Recep Şahin için Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KASTAMONU - Kastamonu-Çankırı Karayolunda Başbakanlık Konvoyuna eskortluk eden polis otosuna saldırıda şehit olan polis memuru Recep Şahin için Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Şehit polis Şahin'in Türk bayrağına sarılı tabutu, polis mangası tarafından Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi. Burada bir dakikalık saygı duruşunun ardından Recep Şahin'in öz geçmişi okundu.  

Daha sonra Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu bir konuşma yaptı. Uslu'nun, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.  Bakan Güneş'in konuşmasının ardından Kastamonu Müftüsü Dursun Ali Şeker, şehit polis Şahin için dua okudu.

Duanın ardından şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutu, polis mangası tarafından alınarak, cenaze aracına konuldu. Şehit polisin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Samsun'un Havza ilçesine gönderildi.

Bu arada İçişleri Bakanı Osman Güneş, şehit polisin eşi Gülay Şahin ve çocuğu Burak Şahin ile yakından ilgilendi. Bu esnada Gülay Şahin, "Başım dik, ağlamadım, ağlamayacağım. Onları sevindirmeyeceğim, kurşun atanların elleri kırılsın" dedi.

Törene Bakan Güneş'in yanı sıra milletvekilleri, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, şehit polisin mesai arkadaşları, subaylar, il bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde Türk bayrağı taşıyan bir grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "kahrolsun PKK" sloganları attı.

Yaralı polis Kuş'un sağlık durumu iyi

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt, ameliyata alınan yaralı polis memuru Metin Kuş'un sağlık durumuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kastamonu'dan hastanelerine sevk edilen hastanın geldiğinde genel sağlık durumunun iyi ve şuurunun açık olduğunu belirten Bozkurt, tüm tetkiklerin tamamlanmasının ardından, Kuş'un saat 13.30'da ameliyata alındığını söyledi.

Bozkurt, ameliyata, ortopedi ve beyin cerrahi kliniğinden uzmanların girdiğini ifade ederek, "Saçlı deride ve sol eldeki yabancı cisimler çıkarıldı. Hastanın şu an genel durumu gayet iyi, birkaç gün içinde bütün tetkikleri tamamladıktan sonra taburcu edilmesini planlıyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık bir saat süren ameliyatın başarılı geçtiğini açıklayan Bozkurt, çıkarılan yabancı cisimlerin cam ve metal parçaları olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, "Metal parçalarında bir bombalı saldırı izlenimi var mı?" sorusuna Bozkurt, "Biz sadece bunu söyleyelim" yanıtını verdi.

Yaralının konuşabildiğini belirten Bozkurt, hastanın yoğun bakımda olmadığını sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir