Şehit sayısı 44'e yükseldi

Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı saldırıda bilanço ağırlaşıyor. Şehit sayısı 44'e yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş'ta bombalı saldırıda şehit olan polisler son yolculuğuna uğurlanırken Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şehit sayısının 44'e yükseldiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise hayatını kaybeden 44 vatandaşın 37'sinin polis, 7'sinin sivil olduğunu, hastanelerde 98 yaralının tedavi gördüğünü açıkladı. Terör saldırısında 155’ten fazla kişi yaralandı.

Beşiktaş ve Bursaspor arasında Vodafone Arena'da oynanan maç sonrası, stad çevresinde iki bombalı saldırı düzenlendi. İlk saldırı Beleştepe olarak adlandırılan caddede bekleyen çevik kuvvet ekiplerine yönelikti. Bu saldırıdan 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda polisin durdurduğu şüpheli bir kişi de kendini patlattı.

Öte yandan patlamayla ilgili 13 kişi gözaltına alındı.

Saldırıyı lanetleyen iş dünyasından birlik çağrısıSaldırıyı lanetleyen iş dünyasından birlik çağrısı

TAK üstlendi

Reuters'ın geçtiği bilgiye göre İstanbul Beşiktaş'taki 44 vatandaşın şehit olduğu terör saldırılarını TAK üstlendi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Büyük bir ihtimalle, hemen hemen bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiçbir tereddüdümüz yok" demişti.

3 partiden teröre karşı ortak bildiri3 partiden teröre karşı ortak bildiri

Adı 'Şehitler Tepesi' olarak değişti

Beşiktaş Belediyesi, İstanbul'daki terör saldırısının gerçekleştiği "Beleştepe" diye bilinen yerin adını Şehitler Tepesi olarak değiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Vodafone Arena yakınlarında gerçekleşen terör olayı sonrası Beşiktaş Belediyesi Meclisi Çırağan binasında olağanüstü toplandı.

Meclisin aldığı kararla, halk arasında Beleştepe diye anılan noktanın adı "Şehitler Tepesi" olarak değiştirildi.

Saldırının gerçekleştiği yere şehitlerin anısına anıt da dikilecek.

Saldırı noktası karanfillerle donatıldı

Beşiktaş'ta terör saldırısının düzenlediği noktaya vatandaşlar tarafından karanfiller bırakıldı  

Beşiktaş Kaymakamlığı ve Beşiktaş Belediyesi saldırının olduğu yere "Teröre karşı milyonlarca yürek, tek yürek" yazılı pano yerleştirdi. Şehitleri anmak isteyen vatandaşlar buraya karanfiller koyuyor ve saygı duruşunda durarak dua ediyor. 

Bir günlük milli yas ilan edildiBir günlük milli yas ilan edildi

Saldırıya dünyadan ilk tepkiler

ABD Büyükelçiliği, İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Korkakça saldırıyı kınıyoruz" ifadelerini kullandı. Amerikan Elçiliği, Twitter hesabından İstanbul'daki bombalı saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı. Mesajda 'Kalplerimiz ve dualarımız İstanbul halkıyla birlikte. Korkak saldırıyı kınıyor, teröre karşı yanında yer aldığımız Türk halkının cesaretine saygı duyuyoruz' ifadeleri yer aldı.

Saldırıyı kınayanlar arasında; NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, BM Genel Sekreteri Ban, Beyaz Saray Sözcüsü Price, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de var.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Putin de saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Türkiye, şehitlerini uğurluyorTürkiye, şehitlerini uğurluyor

Türkiye teröre karşı tek yürek olduTürkiye teröre karşı tek yürek oldu