Türkiye, şehitlerini uğurluyor

Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit düşen çevik kuvvet polisleri son yolculuklarına uğurlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş'taki terör saldırısının ardından şehit olan çevik kuvvet polisleri son yolculuklarına uğurlanıyor. 

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan çevik kuvvette görevli polis memuru Tanrıkulu, memleketi Sinop'un Durağan ilçesinde toprağa verilirken, çevik kuvvet polisleri Atıcı ile Oğuz için de memleketleri Adana'da tören düzenlendi.

Şehit Tanrıkulu'nun (21) naaşı Durağan ilçesindeki babaevinde helallik alındıktan sonra tekbirler eşliğinde İsmail Bey Camisi'ne getirildi. Burada saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Burada kılınan cenaze namazının ardından bir süre çevik kuvvet polislerinin omzunda taşınan şehidin naaşını daha sonra ilçe halkı omuzladı. Cenaze aracına konulan şehidin naaşı ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Berkay, son yolculuğuna uğurlandıBerkay, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit çevik kuvvet polisleri Atıcı ile Oğuz için Adana'da cenaze töreni

Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında önceki gece düzenlenen terör saldırısında şehit olan polisler Mehmet Atıcı (22) ve Adem Oğuz'un (30) Türk bayrağına sarılı naaşları, Adana Merkez Sabancı Camisi'ne getirildi.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından, Adana İl Müftüsü Arif Gökce, cenaze namazlarını kıldırdı.

Şehitlerin yakınları, törende göz yaşı döktü, zaman zaman baygınlık geçirenler oldu.

Evli ve bir çocuk babası olan şehit Adem Oğuz'un 15 Haziran 2013'ten bu yana İstanbul'da görev yaptığı öğrenildi.

Oğuz'un naaşı, törenin ardından, babası Selim, eşi Belkıs ve annesi Yeter'in gözyaşları arasında toprağa verilmek üzere Aladağ ilçesine gönderildi.

Bekar olan ve 7 Temmuz 2016'dan bu yana İstanbul'da çalışan şehit Mehmet Atıcı'nın cenazesi de defnedilmek üzere İmamoğlu ilçesine gönderildi.

Şehit polisi 10 bin kişi uğurladıŞehit polisi 10 bin kişi uğurladı

İstanbul Özel Güvenlik Şube Müdürü Karakurdu'nun naaşı, Zonguldak'a gönderildi

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü ve Beşiktaş Kongre üyesi Vefa Karakurdu'nun naaşı baba ocağına getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracı ile şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı konvoy eşliğinde Ereğli ilçesi Akarca Mahallesi'ndeki baba evine getirildi, burada Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Fenalık geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Ayakta durmakta zorluk çeken anne Sabriya yakınları tarafından sakinleştirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin ayyıldızlı bayrağa sarılı naaşı Bozhane Camisine getirildi.

Şehit sayısı 44'e yükseldi Şehit sayısı 44'e yükseldi

Muşlu şehit polis Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Şehit polis memuru Murat Yılmaz, memleketi Muş'ta Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Beşiktaş'ta şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Murat Yılmaz için Muş Valiliği önünde tören düzenlendi. Neriman- Nazım Yılmaz çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü Murat Yılmaz'ı yüzlerce kişi son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından şehit polis memuru için dua okundu. Şehit yakınları cenaze başında Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Törene katılanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Şehidin babası Nazım Yılmaz ayakta durmakta güçlük çekti. Vali Seddar Yavuz tören boyunca şehit babası Nazım Yılmaz’ın elini bırakmadı. 

Tekbirler eşliğinde ambulansa konulan şehidin cenazesi Çağlayan Cami'ne götürüldü. Murat Yılmaz'ın cenazesi kılınan cenaze namazı sonrası Taşo Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.