Şehit ve gazi çocuklarından Anıtkabir ziyareti

TSK Mehmetçik Vakfı, bakım ve öğrenim yardımı alan şehit ve gazi çocuklarına yönelik kültür gezisi kapsamında Anıtkabir ziyareti organize etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA

ANKARA - Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, bakım ve öğrenim yardımı alan şehit ve gazi Mehmetçik çocuklarına yönelik kültür gezisi programlarına 2017'de de devam etti. Mehmetçik Vakfı tarafından ilk 2009 yılında gerçekleştirilen kültür gezisi programı 2017 yılı uygulamasında, Ankara, Konya, Nevşehir ve Antalya gezilmiş olacak. Etkinlik 9-21 Temmuz tarihleri arasında uygulanacak.

TSK Mehmetçik Vakfı'ndan yapılan açıklamada, ilk olarak çocukların Anıtkabir'i ziyaret ettiği belirtilerek, Ata'nın huzuruna çıkan gençlerin, mozoleye kırmızı-beyaz karanfiller bıraktığı belirtildi. Kültür programına 81 ilden 80 şehit ve gazi Mehmetçik çocuğunun katıldığı etkinlik amacının Vakıftan yardım alan şehit ve gazi çocukları arasındaki sosyal ilişkilerin ve dayanışmanın geliştirilmesi olduğu belirtildi. Gezide çocuklar TSK Mehmetçik Vakfı bağışçılarıyla da bir araya gelecekler.