Şehitler için son görev

Hakkari ve Batman'daki terör saldırılarında şehit olan emniyet görevlileri için tören düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakkari'de, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen uzman çavuş İzzet Taşbaş ile uzman onbaşı Yunus Arda için Van'da tören düzenlendi. 

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törene, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Muş Valisi Seddar Yavuz, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 4 ilin emniyet müdürleri, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları tören alanına getirilerek, özgeçmişleri okundu. 

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrasında şehitlerin cenazeleri, askeri uçakla memleketleri Erzurum ve Afyonkarahisar'a uğurlandı. 

Yüksekova-Şemdinli yolundaki Tuhi Köprüsü'ne yerleştirilen el yapımı patlayıcının imhası için görevlendirilen birliklerin emniyetini almak amacıyla bölgeye giden zırhlı aracın geçişi sırasında, terör örgütü PKK tarafından yol kenarına yerleştirilen başka bir el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu uzman çavuş İzzet Taşbaş ile uzman onbaşı Yunus Arda şehit olmuştu. 

Genelkurmay Başkanı'ndan başsağlığı mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hakkari'deki terör saldırısında şehit edilen uzman çavuş İzzet Taşbaş ile uzman onbaşı Yunus Arda için başsağlığı mesajı yayımladı. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan mesajda, "Başımız sağ olsun" ifadesinin altında şehitlerin fotoğraflarına yer verildi. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın imzasıyla her iki asker için ayrı ayrı yayımlanan başsağlığı mesajlarında, şunlar kaydedildi: 

"Kahraman silah arkadaşımıza, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına, Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim." 

Şehit polis memuru için Batman'da tören

Batman'ın Kozluk ilçesinde teröristlerce yola döşenen patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Nedim Erbay için de tören düzenlendi. 

Batman Bölge Hastanesinden alınan Erbay'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Meslektaşlarının omuzlarına alınan şehidin cenazesi katafalka konuldu, ardından şehit polis memuru için dua edildi.  Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, haince gerçekleştirilen bu saldırının teşkilatın gözünü korkutamayacağını söyledi. 

Polis memurlarının ülkenin birlik ve beraberliği için canları pahasına mücadeleye devam edeceğini vurgulayan Denizci, "Hiç bir değer yargısı taşımayan kalleşler, hain emellerine ulaşamayacaklardır" dedi. 

Şehit eşi Kadriye Erbay ile çocukları Egehan ve İlknur gözyaşlarına hakim olamazken, onları polisler teselli etmeye çalıştı. 

Vali Azmi Çelik, AK Parti İl Başkanı Diyaddin Uçar ile kurum temsilcilerinin de katıldığı törenin ardından meslektaşlarının tekbirleri eşliğinde araca konulan şehit cenazesi, memleketi Manisa'ya gönderilmek üzere Batman Havalimanına götürüldü.