Şehitlerimiz son yolcuklarına uğurlandı

Şemdinli ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Mehmetçikler için tören düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERMENEK/ŞANLIURFA - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan jandarma er Murat Başçı toprağa verildi.

Başçı'nın cenazesi askeri helikopterle Konya'ya, ardından karayolu ile Ermenek'e getirildi. Ahmet Keleşoğlu Camisi'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Şehit Murat Başçı, Musalla Mezarlığı'na defnedildi.

Şehit er Mehmet Topraksüren, memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi. Öğle namazının ardından şehit er Topraksüren'in öz geçmişi okundu ve İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, tarafından cenaze namazı kılındı.

Bir süre askeri bando eşliğinde kortej eşliğinde taşınan Mehmet Topraksüren'in cenazesi, daha sonra Harran Kapı Aile Mezarlığı'na defnedildi.

Şehit Jandarma Er Abdülkerim Erdoğan'ın (21) cenazesi, Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Gedikpınar köyünde toprağa verildi.

İnegöl'de Fatih Camisi'nde kılınan namazının ardından askeri araçla Gedikpınar köyüne götürülen şehit Erdoğan'ın cenazesi, burada defnedildi.

Şemdinli ilçesi Öveçli köyü yakınlarında teröristlerce yola önceden döşenen mayının askeri konvoyun geçişi sırasında patlaması nedeniyle yaralanan 2 askerin ise tedavisi sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir