Şehitlerimizi uğurluyoruz

Kemah'taki mayınlı saldırıda şehit olan 9 askerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZİNCAN - Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında teröristlerce yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan 9 askerin cenazeleri, Erzincan Askeri Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. 

Hastane bahçesindeki tören, şehitler Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı, Jandarma Uzman Çavuşlar Gökhan Kuvat, Selim Kabataş ile erler Barış Demir, Önder Muratoğlu, Abdurrahman Bolat, Aydın Emer, Adem Bilaloğlu ve Murat Atsen'in cenazelerinin askerlerin omuzlarında hastane bahçesine getirilmesi ile başladı. 3'üncü Ordu Komutanlığı Protokol Subayı Binbaşı Adnan Bardakçı, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün son çırpınışlarını yaşadığını söyledi. Teröristlerin, Mehmetçiğin azmi ve cesareti karşısında mağlup olacağını ifade eden Bardakçı, "Şehitlerimizin dökülen kanları bizlere terör örgütü ile mücadele azminde yeni güç verdi" dedi. 

Binbaşı Bardakçı, şehitlere de seslendiği konuşmasında şunları kaydetti: 

"Ne mutlu size ki, şehitlik mertebesine ulaştınız. Siz vatan savunması içindeyken her türlü fedakarlığa katlanan aileleriniz bizlere emanettir. Rahat uyuyun. Sizleri kalbimize gömüyoruz. Kanınız yerde kalmayacaktır. Ruhlarınız şad olsun." 

Törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Valisi Ali Güngör, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, subaylar, astsubaylar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin sonunda ambulanslara konulan şehit cenazeleri törene katılanlar tarafından askeri hava alanına uğurlandı. Şehitlerin cenazelerinin askeri uçakla memleketlerine gönderildiği bildirildi.

2 Bakandan yaralanan yüzbaşıya ziyaret

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Erzincan Askeri Hastanesi'nde düzenlenen törene katıldı. İki bakan daha sonra olayda yaralanan Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankül'ü Erzincan Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Doktorlardan yaralı yüzbaşının durumu hakkında bilgi alan bakanlar, yüzbaşının ailesi ile de görüştü.

Daha sonra Erzincan Valisi Ali Güngör'ü makamında ziyaret eden Atalay ve Yıldırım, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Atalay, bir gazetecinin bölgedeki operasyonlarla ilgili sorusu üzerine "Çalışmalar devam ediyor. Yoğun çalışmalar var. Gelişmeler olduğunda bilgi verilecek. Bölgede yoğun çalışmalar var. Çevre taramaları ve operasyonlar devam ediyor. Faillerin bulunacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin Refahiye ilçesinde bir terörist yakalandığını hatırlatması üzerine ise Erzincan Valisi Ali Güngör de ''Refahiye'de yakalanan kişi İstanbul'da aranan TKPML üyesi bir şahıs. Yöremizdeki bir terör faaliyeti ile ilgili bir konu değildir'' dedi.

Bu arada yaralanan Yüzbaşı Yılmaz Tankül, askeri uçakla Ankara'ya gönderildi.