Şekerbank'tan 18 aylık tahvil ihracı

Göktan, tahvilin ticari bankalar arasında yurt içinde yapılan en uzun vadeli ihraç olacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan, iki ayrı vadeli 350 milyon liralık yurt içi tahvil ihracı yapacaklarını, 18 ay vadeli tahvilin ticari bankalar arasında bugüne kadar yurt içinde yapılan en uzun vadeli tahvil ihracı olacağını bildirdi.

Göktan, basın mensuplarıyla sohbet toplantısında, yarın banka olarak iki farklı vadeli iki tip 350 milyon liralık tahvil ihracı için talep toplamaya başlayacaklarını, bu tahvillerin 150 milyon liralık kısmının 367 gün vadeli ve iskontolu olacağını söyledi.

Bunların referans alınan 2012 vadeli devlet tahvillerinin üzerine bir miktar prim koymak suretiyle fiyatlandırılacağını ve halka arz edileceğini kaydeden Göktan, "Bankanın ihraç edeceği 18 ay vadeli tahvil, ticari bankalar arasında bugüne kadar yurt içinde yapılan en uzun vadeli tahvil ihracı olacak. İlk defa Türkiye'de bir ticari banka, 365 günün üzerinde uzun vadeli tahvil ihraç ediyor" dedi.

İhraç edecekleri tahvillerin vadeye bakıldığında bireysel ve kurumsal yatırımcılar için iyi getiriler sağlayacak ürünler olduğunu ifade eden Göktan, bu enstrümanların hem yatırımı hem uzun vadeyi destekleyecek nitelikte olduğunu dile getirdi.

Yarından itibaren 3 gün süreyle Şekerbank ve TSKB şubelerinde söz konusu tahviller için talep toplayacaklarını belirten Göktan, "Beklentim, ihraç ettiğimiz miktardan daha fazla talep geleceği yönünde. İlk aldığımız ihraç miktarı 500 milyon liraydı. Şu anda 350 milyon lirasını çıkarıyoruz. Önümüzdeki dönemde gelecek talebe göre yeni tahviller çıkarabiliriz" diye konuştu.

Hasan Basri Göktan, 367 gün vadeli tahvile yatırım yapanların ana parasını ve faizini vade bitiminde bir defada alacağını ve referans alınacak devlet tahvilleri ile hesaplanacak gösterge faiz oranı üzerine yüzde 1 ek getiri sağlayacağını, bu vadede ihraç tutarının 150 milyon lira nominal olacağını bildirdi.

18 ay vadeli 3 ayda bir değişken faizli kupon ödemeli tahvilin ise referans alınacak devlet tahvilinin faiz oranı üzerine yüzde 1,10 ek getirili olarak sunulacağının altını çizen Göktan, bu vadede ihraç tutarının 200 milyon lira nominal olacağını kaydetti.

Yatırımcıların minimum tahvil talebinin 1.000 lira olacağını belirten Göktan, 8-10 Mart arasında talep toplanacağını, Şekerbank tahvilleri ihraç olduktan sonra yatırımcıların piyasadaki arz ve talebe göre bu kıymetleri ikincil piyasada satabileceğini, tahvillerin İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'nda işlem göreceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir