Şekerbank'tan turizmciye kredi desteği

Bankanın "EKOkredi Turizme Destek Kampanyası" ile küçük işletmeler 750 bin liraya kadar kredi kullanabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şekerbank, "EKOkredi Turizme Destek Kampanyası" ile işletmelere aylık yüzde 1,25 oranında sabit faizli ve 36 aya kadar vadeli kredi imkanı verdiğini duyurdu.

Şekerbank'tan yapılan yazılı açıklamada, 30 Eylül 2010 tarihine kadar devam edecek kampanyadan, turizm bölgeleri başta olmak üzere, turizm sektöründe yer alan tüm esnaf ve küçük işletmelerin yararlanabileceği belirtildi.

Açıklamada, küçük işletmelerin, 750 bin liraya kadar EKOkredi kullanabileceği ve isteyenlerin, bankanın sunduğu 6 ay taksit erteleme seçeneğinden yararlanabileceği bildirildi.

 Turizm işletmelerinin, EKOkredi kapsamında yalıtım, doğalgaz dönüşümü, A sınıfı enerji, güneş ve rüzgar enerjisi sistemleri yatırımlarını yapabilecekleri ifade edilen açıklamada, turizm bölgeleri dışında kalan otel, motel, apart, pansiyon ile harici işletmeler sınıfındaki cafe, restoran, seyahat acentesi, deniz taşıma turizmi ve tedarikçi firmaların da, mevsimsel çalıştıklarını belgeledikleri takdirde kampanyadan yararlanabilecekleri kaydedildi.

Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, yaptığı değerlendirmede, EKOkredi ile binlerce kişi ve işletmeyi enerji tasarrufuyla tanıştırdıklarını belirterek, "Turizme Destek Kredi Kampanyası ile şimdi de turizm işletmecilerimize, bir yandan çevremizi korurken öte yandan 'emeğinizi çöpe atmayın' diyoruz. EKOkredi'nin cazip faiz oranları ve vade uygulaması ile hem işletmelere hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir