Sektörel fuarlarda başarı yakalayan il Malatya

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA'DAN / Nida YANGÖZGÜL

malatya@dunya.com

Malatya'da 7- 10 Nisan tarihlerinde 5.'si düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknoloji, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı (Tarım Fuarı) bu yıl daha aktif ve daha canlı geçti. 61 firmanın ilimizden, 45 firmanın ise il dışından katılım gösterdiği fuarda yer alan toplam 106 firma, faaliyet alanları hakkında ziyaretçilere bilgiler sundular.

Her yıl bir adım daha ilerleyerek hazırlanan Tarım Fuarı'nda sektörel olarak faaliyet gösteren firmalarımız kendilerini daha yakından tanıtma imkanı buldular. Düzenlenen bu fuarlar sektörel gelişmenin ve firma tanıtımlarının yanı sıra il ekonomisinde de bir kıpırdanma sağlıyor, dışarıdan gelen firmaların ilimiz hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı oluyor.

Her yıl ilimizde düzenli olarak gerçekleştirilen Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın ardından böyle sektörel bazda yapılan fuar çalışmalarının da büyük ilgi gördüğünü gözlemledik. Açılışına katıldığımız ve daha sonra tekrar ziyaretlerde bulunduğumuz Tarım Fuarımıza katılım ziyaretçi açısından da yoğundu. Sektörel fuarlar ilgili firmaları ağırlayarak, hedef noktalarına daha çabuk ulaşma konusunda  aktif bir rol oynuyor.

Malatya Belediyesi Fuarcılık AŞ yetkililerinden aldığımız bilgiler ve firmalar ile yaptığımız görüşmeler neticesinde şimdiden gelecek yılki fuar stantlarının alınıp, hazırlıkların başladığını öğrendik. Tarım sektörü ağırlıklı bir il olarak; gerek üreticilerimiz gerek perakende gerek fabrika bazında tarım sektörüne yönelik çalışan firmaların katılımı ile bir sonraki yılın daha canlı geçeceğini umut ediyorum. Kayısı başkenti olarak bu fuarda sektörde lider olan isimleri de görmek isteriz. Onların yer alması ilin tanıtımı için ayrı bir önem taşıyor inancındayım. Herkes kabuğuna çekilip kendi işlerini yürütürse; bu sistem nasıl yürüyecek, insanlar nasıl bilgi sahibi olacak, yeni iş bağlantıları nasıl kurabilecek diye düşünmeden edemiyorum.

Öyle ki tarımın hemen hemen birçok kolunda faaliyette olan firmalarımız stantlarını gayet güzel hazırlamışlar. Sektör içinde yer alan herkesten gelebilecek her soruya hazırlıklı olmak adına gayet donanımlı bir şekilde gelmişler ama ilde kayısı üzerine faaliyet gösterenler adına pek de katılım gerçekleşmemiş. İlin tarımda geçim kaynağı olan kayısıyı öne çıkaracak stantlara yer verilirse bunun yansımalarının güzel neticelendirileceğini düşünüyorum.

Fuarı organize eden, emeği geçen ve gerek il içinden gerekse il dışından katılım gerçekleştiren herkese teşekkür etmeden geçemiyorum. Bir sonraki Tarım Fuarı'nda daha etkin ve daha fazla katılımcı ile yola devam edelim diyorum…