Selam yolladığı hakimin karşısına çıktı

Hakkında tutuklama kararı çıkaran mahkemeye, davanın zaman aşımı süresi ile ilgili olarak "2023'te görüşürüz. Tunus'tan selamlar" yazılı mektup gönderen sanık, mektubun adresiyle yakalandıktan sonra hakim karşısına çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



MALATYA - Bir bankadan sahte evraklarla kredi çektiği iddiasıyla hakkında tutuklama kararı çıkaran mahkemeye, davanın zaman aşımı süresini hesaplayarak "2023'te görüşürüz. Tunus'tan selamlar" yazılı mektup gönderen sanık, mektubun kargoyla gönderildiği adresten yola çıkan ekiplerce yakalandıktan sonra ilk kez hakim karşısına çıktı. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya iki avukatıyla birlikte katılan sanık eski Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan K, savunmasına "Yüce heyeti saygı ve sevgiyle selamlıyorum" sözleriyle başladı. Hasan K, mahkeme heyetine hitaben yazdığı mektubu bozuk psikolojiyle kaleme aldığını ve yazdıklarından dolayı da pişman olduğunu belirtti.

"Sayın başkan, gönderdiğim mektuptan dolayı şahsınızdan ve heyetten özür diliyorum" diyerek pişman olduğunu ifade eden sanık, "Ben de insanım, ben de hata yapabilirim. Af diliyorum" dedi. Sanık Hasan K, hakkındaki iddiaları reddederek, tahliyesini talep etti. Adı geçen bankaya borcunun yaklaşık 140 bin lirasını ödediğini öne süren sanık, geri kalan borcunu da ödemeye hazır olduğunu bildirdi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Ne olmuştu?

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı görevini yürüttüğü 2002-2005 yılları arasında bir bankadan sahte evraklarla birkaç kez kredi çektiği ileri sürülen Hasan K. hakkında soruşturma başlatılmış, bunu öğrendikten sonra ortadan kaybolan zanlı için Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yakalama kararı çıkarılmıştı.

Hasan K, hakkında yakalama ve tutuklama kararı çıkaran mahkemeye, davanın zaman aşımı süresini hesaplayarak yazdığı "2023'te görüşürüz. Tunus'tan selamlar" ifadeleri yer alan mektubun ardından, kargonun gönderildiği adresten yola çıkan ekiplerce İstanbul'da yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir