”Sen bu millete yüzde 7500 faiz ödettin”

Başbakan Erdoğan Zonguldak mitinginde Devlet Bahçeli'ye yüklendi ve "Sayın Bahçeli unutma, yüzde 7500 faiz ödettin sen bu millete. Kimleri nemalandı ondan?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ZONGULDAK - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Bahçeli unutma, yüzde 7500 faiz ödettin sen bu millete. Kimleri nemalandırdı ondan? O faizden kimler nemalandı acaba? Nasıl bunları bize unutturmaya çalışıyorsun? Hatırlatınca da kızıyor. Kızma, niye kızıyorsun? Bu gerçekleri söyleyeceğim. Bunlar senin boynunda yafta, yafta... Bu yaftayı sen ömür boyu taşıyacaksın" dedi.

Erdoğan, Zonguldak Madenci Anıtı önünde partisince düzenlenen mitingde, muhalefetin ülkenin derdiyle dertlenmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Milletin psikolojisini bozmak için ellerinden ne geliyorsa onu yapıyorlar. İnanın utanmasalar Kızılay Meydanı'na çıkıp zil takıp oynayacaklar. 'Bak küresel kriz var, AK Parti batıyor', inanın bunu yapacaklar. Ayıptır. Bu Türkiye'den kaynaklanan bir kriz değil. Amerika'dan esen bir kriz. Japonya'yı, Avrupa'yı, Çin'i kapsamına aldı. Ben de dedim ki 'Bizi teğet geçecek. En az biz bundan zarar göreceğiz'. Aynı düşüncedeyim, bugün de aynı düşüncedeyim. Bunu tüm uluslararası piyasalar geliyor, görüyor ve diyor ki 'Siz bu durumu iyi idare ediyorsunuz'. Ama bizdekiler kıyamet koparıyor. Ve hayali rakamlar, yalanlar... Aman yarabbi neler söylüyorlar.

Onlar 'Şöyle oluyor, böyle oluyor' diyor. İnadına enflasyon düşüyor. Onlar 'Şöyle olacak, böyle olacak' diyor. İnadına faiz düşüyor. Gecelik faiz 10,5'a düştü ilk defa. Sayın Bahçeli unutma, yüzde 7500 faiz ödettin sen bu millete. Unutma o günleri, unutma... Başbakan yardımcısıydın, nasıl unutturursun onu bizlere sen. Yüzde 7500... Dünyanın tarihinde yok böyle bir faiz. Kimleri nemalandırdı ondan? O faizden kimler nemalandı acaba? İnsanın çıldırası geliyor, çıldırası. Yüzde 7500 faiz olur mu? Ama bu ülkede oldu. İktidarda olanlar belliydi, sen de o zaman başbakan yardımcısıydın. Nasıl bunları bize unutturmaya çalışıyorsun? Hatırlatınca da kızıyor. Kızma, niye kızıyorsun? Bu gerçekleri söyleyeceğim. Bunlar senin boynunda yafta, yafta... Bu yaftayı sen ömür boyu taşıyacaksın.

Çünkü ben bu milletime gerçekleri söylemek zorundayım. Bir de şunu söylüyor, 'İftira atıyor' diyor. Hangisi iftiraysa onu da söyle. Eğer iftiraysa ben özür dilemesini bilenlerdenim. Ama iftira değilse sen, 'Yanlış yaptık' demeye hazır mısın? Diyemez ki, diyemez."

Erdoğan, 6,5 yılda her türlü badireyi aştıklarını da belirterek, "Önümüze çıkan engelleri, çıkarılan engelleri hamdolsun geride bıraktık. Bu küresel kriz de evelallah geçecek. Türkiye çok daha güçlü olarak geleceğe yürüyecek. Türkiye büyümesine de devam edecek" dedi. İktidara geldiklerinden bu yana son çeyrek hariç Türkiye'nin hep büyüdüğüne dikkati çeken Erdoğan, "Şimdi düşüşteyiz doğru. Ama nereden? Küresel krizden. Dünya eksiyi konuşuyor ama biz eksiye düşmeyeceğiz. Sizin katkınızla desteğinizle Türkiye şahlanmaya, kükremeye devam edecek" diye konuştu.

"Filyos Projesi bölgede işsizlik sorununu çözecek"

81 ili kendi kaynaklarıyla kalkındırmanın gayreti içinde olduklarını belirten Erdoğan, Zonguldak'ın da eksiklerini gidermek için çalıştıklarını vurguladı. Kenti özellikle sanayide ve ticarette öne çıkarmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Erdoğan, Filyos Projesi'ne dikkati çekti. GAP, DAP ve KOP projelerinde eylem planı açıklandıklarını ve uygulamaya başladıklarını hatırlatan Erdoğan, Zonguldak ve Batı Karadeniz için hayati öneme sahip olan Filyos Projesi'nin devam ettiğini anlattı.

Filyos Irmağı havzasının 1994'de serbest bölge ilan edildiğini ancak bunun sadece karar olarak kaldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, bu projenin hayata geçirilmesi ve Zonguldak'ın yatırım havzası haline getirilmesi için kararlılıkla hareket ettiklerini söyledi. Projeye ilişkin imar planlaması ve kamulaştırma işlemlerinin başladığını, gerekli ödeneğin il özel idaresine tahsis edildiğini vurgulayan Erdoğan, şimdiden yatırımcıların başvuruda bulunmaya başladığını kaydetti. Başbakan Erdoğan, "Bu yatırım talepleri milyon dolarla değil, milyar dolarlarla ifade ediliyor. İnşallah buraya ilişkin tüm bu çalışmalarımız neticesinde Filyos Yatırım Havzasında yaklaşık 20 bin dönümlük bir alanda geniş bir istihdam alanı sağlanacak ve böylece bölgede işsizlik sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

Erdoğan, "Görüldüğü gibi ben size gerçeği konuşuyorum. Fakat diğerleri acaba ne konuşuyor, ne anlatıyor? Zaten bunları konuşamazlar, anlatamazlar çünkü bunların içinden gelmediler. İnanın bunlara 10 tane koyun teslim edin, kaybedip gelirler" diye konuştu.

"Böyle siyaset mantığı olur mu ?"

İktidara geldiklerinden bu yana Zonguldak'ta eğitim alanında hayata geçirilen yenilikleri anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz emanetçiyiz, biz sizin hizmetkarınızız. Sizin paranızı bizden öncekiler malum yerlere ne yapıyordu, hortumluyordu. Şimdi hortumlar kesildi? Şimdi Sayın Baykal çıkıyor ne diyor 'Ben Ergenekon'un avukatıyım' diyor. Sayın Baykal, sen Ergenekon'un avukatlığına devam et. Biz de milletimizin avukatıyız, milletimizin. Farkımız bu. Bakıyorsun bir yerde vergi kaçakçısı çıkıyor, onun avukatlığına soyunuyor. Girme bu işlere, bırak, yargı sürecinde. Bakalım yargı ne cevap verecek, karışma. Yargıya baskı yapar, medyaya baskı yapar, bürokrasiye baskı yapar. Aklına neresi gelirse her yere baskı yapar. Böyle bir siyasetçi, böyle bir siyaset mantığı olur mu? Maalesef mantık bu."

Sağlık alanındaki icraatlarını anlatan Başbakan Erdoğan, hastanelerin birleştirildiğini, hastaların acil servislerden döndürülmediğini, ilaç alımının kolaylaştırıldığını belirtti. Erdoğan, "Artık hastanelerde rehin var mı, rehine var mı? Sayın Baykal bunların hesabını verin bakalım. Zamanınızda hastanelerde benim vatandaşım rehin alınıyordu. Bunlar ölüleri bile rehin aldılar. Hastanede vatandaş ölüyor, parası ödenmediyse hastaneden bırakmıyorlardı. Sayın Bahçeli'nin sağlık bakanı da kızıyor, ne kızıyorsun? Bunların hesabını verin" diye konuştu.

Zonguldak'ta sağlık alanına 50 trilyonluk yatırım yaptıklarını bildiren Başbakan Erdoğan, kendi dönemlerinde yapımı tamamlanan ve hizmete açılan çok sayıda hastane ve sağlık ocağı olduğunu kaydetti.

Devrek ve Alaplı adalet saraylarını hizmete açtıklarını dile getiren Erdoğan, sosyal yardımlar için Zonguldak Valiliği ve kaymakamlıklarına 28 trilyonluk kaynak tahsis ettiklerini anlattı.

Kentte bin 94 konutun yapımına başlandığını söyleyen Erdoğan, yoksullar için 45 metre karelik 50 bin konut yapılacağını, peşinatsız ayda 100 TL taksit ve 20 yıl vadeyle ev sahibi olunabileceğini belirtti.

Zonguldak'a 37 trilyonluk tarım desteği yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, kente KÖYDES Projesi kapsamında 52 trilyon lira gönderildiğini bildirdi.

Yerel hizmetlerin kendilerinin uzmanlık alanı olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı ve AK Parti'nin belediye başkan adayı Secaattin Gonca'yı sahneye çağırdı. 30 Mart'tan sonraki dönemin çok daha farklı olacağına inandığını söyleyen Erdoğan, "Bizi birbirimizden ayırmayın. Bundan ilimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz karlı çıkar, bunu böyle biliniz. Bunu şunun için söylüyorum, bu iş bizim uzmanlık alanımız" diye konuştu.

Vatandaşlara T.C Kimlik Numarası olan kimliklerini alıp almadıklarını soran Başbakan Erdoğan, alandakilerin çoğunluğunun el kaldırması üzerine "Demek ki benim vatandaşım demokratik hakkını kullanacak" dedi.