”Sen önce 1 trilyonun hesabını ver”

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal'ın eleştirilerine soruyla yanıt verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KAYSERİ - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal, Anayasa Mahkemesi seni ve sizi mahkum etti. Yaklaşık 1 trilyonluk hazinenin parasını nereye harcadın, bunun hesabını ver. Bunu nereye harcadınız? Siz tescillisiniz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kayseri 3. Olağan İl Kongresi'nde, AK Parti'nin Türkiye'nin bugüne kadar gördüğü en büyük hizmet kervanı olduğunu söyledi.

Gelişmeleri hazmedemeyenlerin olduğunu belirten Erdoğan "Mazisi kara olanlar, tabii ki bunu hazmedemeyecekler. Bizim temizliğimize leke sürmeye gayret eden Sayın Baykal, Anayasa Mahkemesi seni ve sizi mahkum etti. Yaklaşık 1 trilyonluk hazinenin parasını nereye harcadın, bunun hesabını ver. Bunu ödediniz. Bunu nereye harcadınız? Siz tescillisiniz. AK Parti'ye leke süremeyeceksiniz. Bizim Deniz Feneri ile şunla bunla alıp veremediğimiz yok. Biz o konuda rahatız.Bize leke atamazsınız, güneşi balçıkla sıvayamazsınız" diye konuştu.

Koalisyon hükümeti dönemindeki borçları kendilerinin ödediğini belirten Erdoğan, "Şimdi muhalefetteki parti, üçlü koalisyonun ortağıydınız. 21 banka fona devredildi. Bunun hesabını siz vereceksiniz. Kendinizi temizleyin, aklayın ondan sonra konuşun" dedi.

Geçmiş iktidarların "bizim İsrail ile yapılmış anlaşmamız yok" dediklerine dikkati çeken Erdoğan, "Gizlilik kaydı olduğu için tek tek açıklamıyoruz. Yapılmış birçok anlaşmanız var. Ben Davos'da son derece insanı bir tavır ortaya koydum. CHP'nin milletvekilleri, (İsrail ile ilişkilerimiz, Batı ile ilişkilerimiz ne olacak)  diye ağlamaya başladılar. Monşer eskileri. MHP'deki monşer eskileri de aynı şeyi söylediler. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nı İsrail'in Cumhurbaşkanı karşısında yermekten, eleştirmekten hatta hakaret etmekten çekinmediler" diye konuştu.