Sendika üyelerinden Tekel işçilerine destek eylemi

TÜRK-İŞ, KESK, DİSK ve Türkiye KAMU-SEN'e bağlı sendikaların üyeleri Kadıköy'de destek eylemi düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TÜRK-İŞ, KESK, DİSK ve Türkiye KAMU-SEN'e bağlı sendikaların üyeleri, Kadıköy'de Tekel işçilerine destek eylemi düzenledi.

Söğütlüçeşme Metrobüs Durağı'nda toplanan sendika üyeleri, "Tekel işçisi yalnız değildir" şeklinde slogan atarak Kadıköy Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Nebat Buklek, iki ayı aşkın süredir Tekel işçilerinin Ankara'da eylem yaptığını hatırlatarak, "Tekel işçileri, örgütlü duruşun, onurun, insanlığın, dayanışmanın gücünü bize yeniden gösterdi. Mücadeleyle kazanmanın mümkün olduğunu gösterdi" dedi.

Buklek, Tekel işçilerinin işçi kalmak için mücadele ettiklerini belirterek, "Onlara dayatılan 4/c güvencesiz çalışma demektir. Yarınımızın belirsiz olması demektir. Ama uyuyan dev uyanmıştır. İşçi ve emekçilerin mücadelesi giderek genel bir karakter kazanmıştır. Tekel direnişi, yürünecek yolu, birleşik mücadele de dayanışmanın gücünü göstermiştir. Bugün bize düşen görevin Tekel işçilerinin haklı ve meşru mücadelesinde omuz omuza olmayı sürdürmek olduğunun bilincindeyiz" görüşünü dile getirdi.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Çelebi'den hükümete uyarı

Tekel işçilerine destek amacıyla Beşiktaş İskele Meydanı'nda düzenlenen eylemde konuşan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, bugün Türkiye'nin birçok ilinde Tekel işçilerinin mücadelesini büyütmek için çeşitli açıklamalar yapıldığını söyledi.

Çelebi, ''Bir kez daha Hükümeti uyarıyoruz. 'Ay sonuna kadar müsaade, çadırları kaldırmazsanız biz kaldırırız' dediler. Sakın ha böyle bir denemeye kimse kalkmasın. Bunun bedeli ağır olur ve bütün Türkiye ayağa kalkar'' diye konuştu.

Hükümetin her kesimle kavgalı olduğunu ileri süren Çelebi, ''Bu iktidar bütün gücünü galiba kavgadan ve bu ülkenin geriliminden alıyor'' dedi.

Süleyman Çelebi, Tekel işçilerinin mücadelesinin tüm baskı ve tehditlere rağmen devam ettiğini ifade ederek, ''Buradan ulusa sesleniyorum. Herkesi göreve çağırıyorum, Tekel işçileri ile omuz omuza olmak herkesin boynunun borcudur. Bu gece saat 12'de Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen yönetici ve temsilcileri ülkenin her ilinden yola çıkarak Ankara'da buluşacak ve yiğitçe mücadele veren Tekel işçileriyle nöbette olacak'' şeklinde konuştu.

"Başbakan Tekel işçilerine verilen destekten rahatsız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tekel işçilerine verilen destekten rahatsız olduğunu iddia eden DİSK Genel Başkanı Çelebi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Yapılan saldırı sadece Tekel işçilerine yönelik değildir. Bu saldırı, gençlere, emeklilere, tüm işçi grubuna ve işsizlere yapılmış bir saldırıdır. Ellerinde bir silah var. O da şu: 'Oturun oturduğunuz yerde, size şu kadar ücret veriyoruz daha milyonlarca insan aç' diyor. Bizi açlıkla ve işsizlikle terbiye edeceğini ve tehditle, baskıyla yıldıracağını düşünüyor. Yılmayacağız, teslim olmayacağız, diz çökmeyeceğiz...''

Çelebi, Tekel işçilerinin direnişi sürdükçe mücadelenin içerisinde yer alacaklarını vurgulayarak, ''Tekel işçilerinin direnişini kendi direnişimiz kabul ederek, Hükümet bu soruna çözüm getirene kadar bu işin takipçisi olacağız'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir