Senin her yanın hukukçu olsa ne yazar

TSK'ya yönelik yorumlarıyla okları üzerine çeken CHP'li Batum'u Başbakan Erdoğan da sert bir dille eleştirdi; savcıları göreve çağırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili açıklamalarını sert bir dille eleştirerek, savcıları göreve çağırdı.

TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Batum'un, TSK'ya yönelik açıklamalarını “Suç işlemiştir” diyerek değerlendiren Erdoğan, “Ana muhalefet partisinin içine düştüğü durum, ana muhalefet partisi geçmişinden bugüne darbe şakşakçılığından vazgeçmedi ne yazık ki. Bugün de vazgeçmiyor. Bakıyorsunuz; sıfatı anayasa hukukçusu olan biri çıkıyor garip garip şeyler söylüyor. Senin her yanın anayasa hukukçusu olsa ne yazar. Bu tür kişiler akademisyen olamaz, hukukçu da olamaz bu tür kişiler olsa olsa elindeki anayasa kitapçığını ezberlemiş bir kişi olarak meydanda dolaşır" diye konuştu.

Kıbrıs bizim milli davamızdır

Konuşmasında KKTC'deki gösteriye de değinen Erdoğan, "Açılan pankartlar sadece edep açısından yakışıksız değil, aynı zamanda Kıbrıs Türkünün menfaatlerine zarar veren, Güney Kıbrıs'ın ekmeğine yağ süren mahiyettedir" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, KKTC idarecileri nezdinde gereken uyarıları yaptık. Ancak muhalefetin, her konuda olduğu gibi KKTC ile ilgili bu uyarılarımızı da anında istismar malzemesine dönüştürdüğünü görüyoruz.  Hiç kimse KKTC üzerinden istismara kalkışmasın. Hiç kimse Kıbrıs mücadelesini kendi küçük hesaplarına alet etmesin. Kıbrıs, bizim milli davamızdır; bu davadan asla vazgeçmeyecek, çözüm için mücadele ettiğimiz kadar Kuzey Kıbrıs'ın menfaatlerini korumak için hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz. KKTC içinde Kıbrıs davasına değil, Kıbrıs Rum kesiminin ayak oyunlarına hizmet eden her türlü girişim karşısında bizi bulacaktır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir