Serbest kalan 2 işçi Türkiye'ye getirildi

Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı, Irak'ın Basra kentinden uçakla Türkiye'ye geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak'ta kaçırılan 18 Türk'ten dün serbest bırakılan Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı, Basra'dan tarifeli uçakla Türkiye'ye geldi. 

Türk Hava Yolları'na ait seferle Atatürk Havalimanı'na ulaşan Yılmaz ile Özpilavcı, aprondaki gazetecilerin sorularını yanıtladı.   

İşçilerden Yılmaz, kendilerine bu süreçte iyi bakıldığını ifade ederek,  "İyiyiz. Diğer arkadaşlarımızın kurtulmasını istiyoruz" dedi. 

Bir gazetecinin, diğer işçilerin sağlık durumunu sorması üzerine Yılmaz, "Sağlıkları çok iyi. Çok iyi davrandılar. İnşallah kurtulmaları için duacıyız" ifadelerini kullandı.  

Yılmaz, kaçırılmalarıyla ilgili diğer soruları yanıtsız bıraktı.  

Apronda otobüse alınan işçiler, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'ne götürüldü. 

Burada işlemleri gerçekleştirilen Yılmaz, tarifeli uçakla Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. İşçilerin bu sırada birbirine sarılarak veda ettikleri görüldü. 

Özpilavcı'nın ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kocaeli'ye gideceği öğrenildi. 

Olay 

Bağdat'ın Sadr bölgesinde 2 Eylül'de bir Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk, kimliği belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı. Yetkililer, kaçırılanların bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu açıklamıştı. İşçilerden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı, Irak'ın Basra kentinde dün serbest bırakılmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir