Serbest yatırım fonlarına bir yenisi eklendi

İş Yatırım Arma Portföy Yönlü Serbest Yatırım Fonu satışta sunuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Yatırım Arma Portföy Yönlü Serbest Yatırım Fonu, İş Yatırım ve Arma Portföy ortaklığında satışa sunuldu.

İş Yatırım'ın yazılı açıklamasına göre, uluslararası piyasalarda ''hedge fon'' olarak bilinen, Türkiye'de ''serbest yatırım fonu'' adıyla işlem gören fonlara bir yenisi eklendi.

25 Ekim Pazartesi günü satışa sunulan serbest yatırım fonu, orta ve uzun vadeli bir yatırım perspektifi ile mutlak getiri hedefliyor. Diğer yatırım fonlarından farklı olarak, finansal piyasaların her iki yönde de sunduğu fırsatları değerlendirecek esnekliğe sahip olan fon, belli dönemlerde net-kısa pozisyon alarak piyasanın düşüşlerinden de kar etmeyi amaçlıyor.

İstisnai durumlar dışında fon, Türkiye finansal piyasalarına odaklı olacak, aktif varlık yönetimi ile hisse senedi, sabit getirili menkul kıymetler, türev enstrümanlar ve nakit arasında dağılım yapılacak. Fon, gösterge ölçütü olan net TRLIBOR faizinin üzerinde getiri amaçlıyor.

İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, değerlendirmesinde, değişen ekonomik koşullara paralel olarak gelişen yatırımcı ihtiyaçlarının daha iyi ve yeterli karşılanabilmesinin sermaye piyasalarındaki yatırım araçlarının çeşitlenmesiyle mümkün olabileceğini belirterek, İş Yatırım Arma Portföy Yönlü Serbest Yatırım Fonu'nun bu anlamda önemli bir adım teşkil ettiğini kaydetti.

Arma Portföy Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gülkan da, ''Fonun yöneticileri olarak başarıya ve katma değer yaratmaya mecburuz. Bizim tek işimiz fon yönetmek. Bilgi, birikim ve enerjimizin tümünü bu işe ayırıyoruz. İş Yatırım ile yaptığımız çözüm ortaklığı sayesinde, uluslararası en iyi uygulama normlarına bağlı operasyonumuz kapsamında, yatırımcılarımız için tam güvence teşkil eden bir yapı sunabiliyoruz'' ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir