Serik'teki yangın söndürüldü

Bölgedeki yangın önceki gün durduruldu, Kumluca ve Manavgat'taki yangınlar ise kontrol altında

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi, Antalya'nın Serik, Kumluca ve Manavgat bölgeleri ile Çanakkale Ayvacık'ta çıkan orman yangınlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Antalya'nın Serik bölgesindeki orman yangınının ilerlemesi önceki gün akşam saatlerinden itibaren durduruldu. Kumluca ve Manavgat bölgesindeki yangınlar kontrol altına alındı. Çanakkale'nin Ayvacık bölgesindeki yangının da ilerlemesi durdurularak büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Merkezden yapılan açıklamaya göre, Serik'te 31 Temmuz Perşembe günü çıkan yangının ilerlemesi dün akşam saatlerinden itibaren rüzgarın hafiflemesi ve nemin yükselmesiyle durduruldu, 4 tarafı çevrilerek büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yangının etkili olduğu son nokta olan Kepez'de de saat 23.30'da tehlike atlatıldı. Bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor. Müdahale çalışmalarına 9 helikopter, 2 amfibik uçak, 5 şK uçağı, 225 arazöz, 45 dozer, 150 teknik eleman ve bin 300 yangın işçisi katılıyor.

Kumluca yangını

Kumluca bölgesinde 2 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00'da çıkan yangının genişlemesi durduruldu ve kontrol altına alındı. Yangına 1 helikopter, 15 arazöz, 2 dozer, 10 teknik eleman ve 80 yangın işçisiyle müdahale ediliyor.

Manavgat yangını

Manavgat bölgesinde dün saat 14.25'te çıkan yangının da ilerlemesi durdurularak saat 17.30'da kontrol altına alındı. Yangında 4 helikopter, 5 şK uçağı, 2 amfibik uçak, 20 arazöz, 3 dozer, 10 teknik eleman ve 100 yangın işçisi görev yaptı.

Çanakkale-Ayvacık yangını

Çanakkale'nin Ayvacık bölgesinde dün saat 16.30'da çıkan yangının, akşam saatlerinde rüzgarın hafiflemesiyle ilerlemesi durdurularak, büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yangına 2 helikopter, 5 şK uçağı, 10 arazöz, 1 dozer, 5 teknik eleman ve 40 yangın işçisiyle müdahale ediliyor.